x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eugen Nicolăescu: Politrucii de la Curte fac politica lui Băsescu

Eugen Nicolăescu: Politrucii de la Curte fac politica lui Băsescu

25 Ian 2011   •   14:22

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, astăzi, referindu-se la decizia Curţii Constituţionale privind alegerile pentru CSM, că "politrucii de la Curte fac politica lui Traian Băsescu", el precizând că acest lucru este inacceptabil.

"Orice decizie a Curţii Constituţionale este definitivă, irevocabilă şi executorie pentru toată lumea. Dar, ca părere personală, cred că, în ultima vreme, politrucii de la Curtea Constituţională fac politica lui Traian Băsescu. Eu, personal, sigur, respect deciziile Curţii, dar nu pot să nu spun că în ultima vreme asistăm la politica pe care o face Traian Bsăescu şi prin Curtea Constituţională, şi acest lucru este inacceptabil", a spus Nicolăescu, citat de Mediafax.

Deputatul PNL a arătat că, în ceea ce priveşte Curtea Constituţională, aceasta fie ar trebui desfiinţată, fie ar trebui schimbat modul de desemnare al judecătorilor, astfel încât aceştia să nu mai fie numiţi politic.

"Probabil că ar trebui să avem în vedere două dorecţii: ori să desfiinţăm Curtea Constituţională şi în felul acesta scăpăm de încă un abuz politic printr-o instanţă nejuridică, dar care ia decizii importante pentru România, sau să schimbăm modalitatea de desemnare a reprezentanţilor în Curte, care ar trebui făcută de profesioniştii din justiţie, şi nu de politic, şi în felul acesta am putea intra în normalitate", a spus Nicolăescu.

×