x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eurodeputat: Dacă tot le spunem celor de peste Prut frați, hai să ne și comportăm ca frații

Eurodeputat: Dacă tot le spunem celor de peste Prut frați, hai să ne și comportăm ca frații

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   22:49
Eurodeputat: Dacă tot le spunem celor de peste Prut frați, hai să ne și comportăm ca frații
Sursa foto: Nicu Ștefănuță

Maia Sandu are nevoie de noi, afirmă europarlamentarul Nicu Ștrefănuță. El precizează că a cerut ajutor de urgență pentru Republica Moldova din partea Uniunii: „Situația din zonă devine din ce în ce mai complicată iar dacă tot le spunem celor de peste Prut frați, hai să ne și comportăm ca frații”.

„Maia Sandu are nevoie de noi! Am cerut ajutor de urgență pentru Republica Moldova din partea Uniunii. Situația din zonă devine din ce în ce mai complicată iar dacă tot le spunem celor de peste Prut frați, hai să ne și comportăm ca frații”, scrie pe Facebook Nicu Ștefănuță.

El afirmă că a pregătit o scrisoare oficială pentru Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politică de securitate, Joseph Borrell, susținută de peste 100 de europarlamentari din toate grupurile politice.

„Demersul vine după ce Președinta Maia Sandu a anunțat public că Rusia pregătește o lovitură de stat în Moldova. În scrisoarea către Joseph Borrell, am cerut: asigurarea Moldovei cu instrumentele necesare pentru a face față riscurilor de securitate, continuarea activităților de identificare a tentativelor ce vizează destabilizarea țării, inclusiv prin dezinformare, continuarea și accelerarea asistenței financiare și al ajutorului pentru sectorul energetic, continuarea sprijinului pentru agenda reformelor Republicii Moldova și clarificări din partea autorităților din Serbia și Muntenegru, candidate la UE, privind implicarea în planurile Rusiei. Moldova trebuie să fie europeană, liberă de Putin, iar UE trebuie și poate să ajute Chișinăul”, încheie Ștefănuță.

Preşedintele Maia Sandu a atribuit Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, subliniind însă că acţiunile nu vor avea succes. „Tentativele Kremlinului de a provoca violenţe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră", a afirmat Maia Sandu. Preşedintele Republicii Moldova a acuzat că scopul acţiunilor ar fi „schimbarea actualei administraţii guvernamentale cu una controlată de Federaţia Rusă". Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în urmă cu câteva zile că a informat-o recent pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de „distrugere” a Republicii Moldova.

(sursa: Mediafax)

×