x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică FACIAS îi ajută pe români să primească despăgubiri, după reacțiile adverse severe la vaccinurile anti-covid

FACIAS îi ajută pe români să primească despăgubiri, după reacțiile adverse severe la vaccinurile anti-covid

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   17:51
FACIAS îi ajută pe români să primească despăgubiri, după reacțiile adverse severe la vaccinurile anti-covid

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) oferă sprijin și asistență juridică românilor care au avut efecte adverse severe după vaccinarea împotriva COVID-19 și vor să primească despăgubiri.

„Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în cadrul campaniei „Respect și responsabilitate”, în colaborare cu biroul de avocatură Daniel Ionașcu, oferă sprijin cetățenolor care au suferit reacții adverse severe, după vaccinarea anti-COVID 19.

Astfel, FACIAS oferă atât informații, cât și sprijin legal persoanelor în această situație, pentru a putea fi despăgubiți de către cei responsabili. În cadrul campaniei se colaborează cu case de avocatură din Germania, acolo unde deja au fost înregistrate mai multe acțiuni juridice pe această temă, procese colective în care se solicită despăgubirea celor care au avut de suferit de pe urma vaccinării”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

FACIAS a obținut cele mai recente statistici privind reacțiile adverse în România, unde acestea au avut o incidență medie de 1,2 la mie. 

„Potrivit celor mai recente date oficiale, oferite chiar de către Ministerul Sănătății, în România au fost 24.163 de cazuri de reacții adverse raportate, ceea ce înseamnă o medie de 1,2 la o mie de persoane vaccinate cu schema completă.

Cele mai frecvente reacții adverse raportate au fost tulburări ale sistemului nervos, tulburări musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv, tulburări cardiace și tulburări vasculare.

Pentru corecta informare a opiniei publice, FACIAS a solicitat și obținut raportul întocmit de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 din 2021, raport care poate fi consultat pe site-ul FACIAS”, se mai arată în comunicat.

 

×