x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Organizația de femei a PUSL anunță planuri ambițioase

Organizația de femei a PUSL anunță planuri ambițioase

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   09:59
Organizația de femei a PUSL anunță planuri ambițioase

Femeile umaniste s-au reunit sâmbătă, 16 septembrie, în cadrul Școlii de Vară de la Gheorgheni.

Potrivit umaniștilor, președintele organizației, Gherghina Florea a spus în deschiderea evenimentului că „reuniune femeilor umanist-liberale ne oferă oportunitatea de a ne cunoaște mai bine, de a comunica asupra temelor de mare importanță și prioritare pentru politica actuală, de a ne consulta pentru a elabora cele mai bune strategii pe plan local, regional și național”.

Femeile umaniste au anunțat planuri importante pentru viitor, cu accent pe măsuri care ar putea reduce „prăpastia dintre săraci și bogați”.

„Femeile ocupă un loc bine meritat în politică și au un rol extrem de important în crearea unui impact pozitiv la nivel social, lucru care vine cu responsabilitatea de a ne asuma o voce puternică la tribuna politică, care să pună în evidență ceea ce societatea are nevoie să regăsească în rândul decidenților publici: încredere, determinare, transparență și, bineînțeles, empatie și forță de acțiune!

Femeile din PUSL și-au propus să atragă atenția asupra prăpastiei dintre bogați și săraci, care este în creștere și să arate faptul că PUSL are două proiecte care reprezintă pași concreți în direcția diminuării acestei prăpastii. Este vorba despre inițiativa cetățenească pentru confiscarea averilor ilicite, susținută de PUSL, respectiv proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate - "Locuințe pentru tinerii români”.

Aceste inițiative legislative, alături de celelalte proiecte de legi promovate de umaniști, au fost prezentate și explicate de deputatul PUSL Steluța Cătăniciu.

Femeile umaniste au mai dezbătut teme precum ”Frumosul în acțiunile femeii umaniste”, ”Granițele deschise femeii umaniste”, ”Relațiile umanistelor într-o lume ecologică”, ”Puterea umanistelor” și multe alte proiecte. De asemenea, și subiectul privind alegerile de anul viitor a fost dezbătut de femeile umaniste.

Mesajul transmis astăzi de femeile umaniste a fost acela că PUSL așteaptă toate femeile puternice din România la o construcție solidă pentru creșterea rolului familiei în societatea românească. În PUSL, femeile trebuie să se simtă ca într-o familie și încurajăm participarea cât mai multor femei în mod activ în politică. Credem că locul lor este aici”, transmit umaniștii într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: pusl