x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: 12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului

Firea: 12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului

07 Iul 2022   •   19:40
Firea: 12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului

12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale anului, iar alte 69 au decedat anul trecut, a anunțat joi Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Ministrul Familiei Gabriela Firea a scris joi pe Facebook că 12 femei au murit în urma violenței domestice în primele 3 luni ale acestui an, perioadă în care au fost emise aproape 7000 ordine de protecție. Alte 69 de femei au decedat anul trecut, tot ca urmare a abuzurilor partenerilor de viață.

„Viața trăită în frică nu e viață! Poveștile femeilor abuzate, victime ale violenței domestice, sunt de nespus. Sunt încă multe victime tăcute, care trăiesc momente de groază neștiute de nimeni, dar sunt și femei care se eliberează încet, încet, de teamă și decid să ceară ajutorul. Am cunoscut astăzi, la Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judetul Arges, doamne foarte curajoase, unele dintre ele și mame. Dramele lor sunt trase la indigo, violența omului de la care așteptau iubire și ajutor le-a distrus viețile”, a scris Firea pe rețeaua de socializare.

Ea susține că centrul in care s-au refugiat face parte din Programul Venus derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Agenția Națională Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați (ANES). În țară sunt 42 de locuințe protejate Venus.

Ministrul Familiei încurajează toate victimele să sune la numărul gratuit 0800.500.333, care a fost apelat în primele 6 luni ale acestui an de peste 2.000 de ori. „1.000 de apeluri au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori. 35 de victime au fost direcţionate către locuinţele protejate Venus”, susține Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: gabriela firea