x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea acuză Guvernul Cîțu de "minciună și manipulare"

Firea acuză Guvernul Cîțu de "minciună și manipulare"

de Alice Petrescu    |    04 Mai 2021   •   13:19
Firea acuză Guvernul Cîțu de "minciună și manipulare"
Sursa foto: Lucian Alecu

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela  Firea susține că guvernanții ar fi manipulat bucureștenii, spunând că vor ajuta cu bani și proiecte Capitala. Reacția social democratului vine după ce premierul Cîțu a afirmat, marţi, că Guvernul nu va susține Capitala de la bugetul național. Reamintim că Bugetul Capitalei este suspendat, dupa ce consilierii USR PLUS au refuzat să îl voteze.

 

În opinia liderului PSD, manipularea a constat în aceea că „dacă sunt eu primar, nu sprijină Bucureștiul! Dar, dacă e ales primarul lor, va curge lapte și miere”, în schimb, după jumătate de an, bucureștenii „primesc fiere și de la primar, și de la guvern”.

Aceasta afirmă că este păcat de proiectele începute și abandonate.

„Ar trebui să le fie rușine pentru toate minciunile spuse în campanie”, mai spune fostul primar al Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Florin Cîţu a anunțat, marţi, că Guvernul nu susține Capitala de la bugetul național.

”Am avut discuţii şi cu domul primar general (…) am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti. Mesajul meu este clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă la  incapacităţi de plată şi  apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. Sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti”, a spus premierul.

Bugetul Capitalei, propus de primarul Nicușor Dan, a fost respins, în 28 aprilie cu 17 voturi pentru, 22 – împotrivă și 14 – abțineri, după ce consilierii generali USR PLUS au decis să nu susţină proiectul, motivâmd ca are venituri supraevaluate .

 

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea