x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Directorul medical de la ASSMB va prelua pentru o perioadă determinată conducerea interimară a Spitalului 'Malaxa'

Firea: Directorul medical de la ASSMB va prelua pentru o perioadă determinată conducerea interimară a Spitalului 'Malaxa'

29 Noi 2016   •   21:01
Firea: Directorul medical de la ASSMB va prelua pentru o perioadă determinată conducerea interimară a Spitalului 'Malaxa'

Directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dr. Alexandru Ştefănescu, va prelua conducerea interimară a Spitalului ''Malaxa'', a anunţat marţi primarul general al Capitalei.

"Directorul medical de la ASSMB va prelua pentru o perioadă determinată conducerea interimară a Spitalului 'Malaxa' ", a precizat Gabriela Firea, într-o declaraţie acordată presei.

Ulterior, printr-un comunicat transmis AGERPRES, PMB a informat că primarul general, Gabriela Firea, l-a demis marţi pe managerul Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa", Florin Adrian Secureanu.

''Astfel, prin dispoziţia primarului general nr. 1.702, contractul de management al domnului Florin Adrian Secureanu încetează începând cu data de 29 noiembrie 2016'', a precizat sursa citată.

Potrivit PMB, Corpul de control al primarului s-a aflat zilele acestea la Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa", unde a efectuat un audit financiar, ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public.

''Având în vedere că toate contractele managerilor celor 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) expira în luna martie a anului viitor, Primăria Capitalei va stabili criterii mult mai riguroase de selecţie a dosarelor, pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Mai mult decât atât, începând cu data de 5 decembrie, reprezentanţii Corpului de control al primarului general vor desfăşura acţiuni de verificare şi control în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie şi situaţiile financiare în toate unităţile sanitare aflate în subordinea Municipalităţii'', se arată în comunicatul PMB.

Marţi dimineaţa, Gabriela Firea a anunţat că a luat decizia demiterii managerului Spitalului ''Malaxa'', Florin Secureanu.

"Este o situaţie dificilă la Spitalul 'Malaxa' din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul 'Malaxa'. Din acest moment, acţiunea demarată de ieri dimineaţă de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul 'Malaxa' şi investighează activitatea managerului care este în această funcţie de nouă ani am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunţa care va fi, prin dispoziţie, conducerea interimară a acestui spital. Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc de ieri dimineaţă să iau legătura cu domnul manager şi pur şi simplu se ascunde atât de reprezentanţii Primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Capitală", a spus Firea. www.agerpres.ro

×