x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării asupra profesorilor și să testeze în masă

Firea: Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării asupra profesorilor și să testeze în masă

13 Mai 2021   •   12:53
Firea: Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării asupra profesorilor și să testeze în masă
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul PSD Gabriela Firea susține că Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării asupra profesorilor și să-i testeze în masă pe elevi și profesori. Potrivit parlamentarului, acest lucru permite redeschiderea de urgență a tuturor școlilor.

Reprezentantul PSD solicită Guvernului să redeschidă toate școlile și vorbește despre eșecul măsurilor luate de guvernanți în timpul pandemiei. Declarația a fost făcută la finalul unei dezbaterii la care au participat mai mulți parlamentari din București și Ilfov.

„Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor! Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ. Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi! Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul PSD folosește drept argument un raport internațional.

„Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020. Orban și Câțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii”, a precizat Gabriela Firea.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea