x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: În aceste zile se va face o plată de 13 milioane de lei către RADET, iar 60% va ajunge la ELCEN

Firea: În aceste zile se va face o plată de 13 milioane de lei către RADET, iar 60% va ajunge la ELCEN

12 Sep 2016   •   18:48
Firea: În aceste zile se va face o plată de 13 milioane de lei către RADET, iar 60% va ajunge la ELCEN

Primăria Capitalei va face, în următoarele zile, o plată de 13 milioane de lei către RADET, iar 60% din această sumă va merge către ELCEN, a declarat, luni, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, după o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu. 

"Împreună cu domnul ministru am stabilit ce avem de făcut în continuare şi anume: să fie asigurat un cash flow pentru ELCEN, prin faptul că Primăria Capitalei, aşa cum a făcut şi în cele două luni şi jumătate de când sunt primar general, va plăti la zi subvenţia legală aferentă. În aceste zile se face o plată de 13 milioane de lei de la Primăria Capitalei către RADET, iar din contul RADET, prin ridicarea popririi garantată de domnul ministru: 30% va rămâne pentru RADET, care va plăti salariile şi reparaţiile curente; 60% va merge către ELCEN pentru a se îndestula şi a acoperi parte din datoria eligibilă; 10% - alte datorii. Aceasta este structura contului escrow care e acum poprit în urma unei hotărâri judecătoreşti, dar care nu este opozabilă Primăriei Capitalei, ci doar RADET-ului", a spus edilul general. 

Ea a afirmat că bucureştenii nu trebuie să aibă niciun fel de teamă în ceea ce priveşte livrarea apei calde şi asigurarea căldurii pentru sezonul rece. 

"Aceste lucruri sunt intangibile, nu putem să punem în pericol confortul populaţiei, este vorba despre infrastructura critică naţională şi nimeni nu se poate juca cu aşa ceva", a adăugat Firea. 

În ce priveşte datoria istorică, acumulată în ultimii 10-12 ani, primarul a apreciat că sunt şi alte instituţii guvernamentale care trebuie să spună în perioada următoare un punct de vedere. 

"În urma acestuia, Primăria Capitalei, bineînţeles, va face, dacă va fi cazul, o rectificare bugetară. Deci, asta rămâne de văzut, în urma punctului de vedere juridic, economic şi administrativ din partea unor alte instituţii guvernamentale", a spus edilul. 

Firea a anunţat că de acum înainte doar ea şi ministrul Energiei, Victor Grigorescu, vor comunica în legătură cu acest subiect. 

"Am tras amândoi concluzia că, din nefericire, au fost făcute declaraţii publice care au afectat bucureştenii, care şi-au pus semne de întrebare în legătură cu livrarea apei calde, în legătură cu pregătirea pentru sezonul rece", a explicat ea. 

Firea a atras atenţia asupra faptului că situaţia apărută la RADET şi ELCEN nu îi este imputabilă nici primarului general, nici ministrului Energiei. 

"Noi trebuie să le gestionăm (aceste situaţii, n.r.) cu maturitate, înţelepciune, profesionalism şi vă asigur că împreună cu domnul ministru vom lua deciziile cele mai bune în favoarea bucureştenilor", a conchis Firea. www.agerpres.ro

×