x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Iohannis să aplice aceeași măsură ca și în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului

Firea: Iohannis să aplice aceeași măsură ca și în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului

17 Noi 2020   •   13:53
Firea: Iohannis să aplice aceeași măsură ca și în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului

Cel mai important lucru pe are îl așteaptă toată lumea de la Klaus Iohannis este să ceară demisia lui Orban si a lui Tataru, afirmă Gabriela Firea: „Singura variantă corectă pentru Iohannis este de a aplica aceeași măsură ca și în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului”.

„Cel mai important lucru pe are îl așteaptă toată lumea azi de la Klaus Iohannis, după evaluarea măsurilor de combaterea a pandemiei, este sa ceara demisia lui Orban si a lui Tataru! Daca nu va cere demisiile celor doi, va deveni părtas la catastrofa sanitară provocată de Guvernul Său! Iohannis trebuie să aleagă astăzi între Guvernul Său și siguranța cetățenilor în fața pandemiei”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

El apreciază că tragedia de la Spitalul Piatra Neamț este „rezultatul eșecului Guvernului Orban” în gestionarea pandemiei.

„Este doar primul spital care a cedat sub presiunea creșterii numărului de pacienți COVID în stare severă, din cauza deciziilor aberante ale acestui Guvernului mai preocupat de alegeri, decât de pandemie. Astfel de tragedii trebuie evitate chiar cu prețul schimbării acestui guvern incompetent! Primii care trebuie să răspundă sunt cei care, prin deciziile lor incompetente au provocat această catastrofă sanitară! După an de guvernare, după ce au avut toate pârghiile legale, toate stările, de urgentă sau de alertă, când și-au pus mii de politruci în funcții de conducerea în Sănătate, este de-a dreptul revoltător ca Guvernul Orban să se spele pe mâni dând vina pe medici și asistente sau pe autoritățile locale care au dus greul pandemiei. Singura variantă corectă pentru Iohannis este de a aplica aceeași măsură ca și în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului. Orice altă variantă ar arăta că, și atunci, și acum, Iohannis joacă politic aceste tragedii”, conchide prim-vicepreședintele PSD.

Președintele Klaus Iohannis a convocat, la ora 13.00, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19, la care participă premierul, miniștrii Apărării, al Sănătății, șeful DSU, dar și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

 

×
Subiecte în articol: gabriela firea