x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Nu acceptăm creşterea vârstei de pensionare

Firea: Nu acceptăm creşterea vârstei de pensionare

03 Feb 2022   •   17:44
Firea: Nu acceptăm creşterea vârstei de pensionare
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține că interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată doar celor care abuzează de sistem.

PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea, precizează Firea, pe pagina sa de socializare

 

Interdicția trebuie să fie aplicată în cazul persoanelor care se pensionează anticipat, au pensie specială și continuă să lucreze la stat, a spus Firea

„Interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială. În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse resping total această propunere”, a explicat ministrul Familiei, pe Facebook.

Gabriela Firea i-a oferit drept exemplu pe asistenții maternali.

„Avem sute de asistenți maternali în țară care acum cumulează pensia cu salariul. Dacă trece acest proiect și asistenții maternali vor alege pensia în locul salariului cine va avea grijă de acei copii, îi scoatem din familii și-i aducem înapoi în centre?”, a adăugat ministrul Firea.

PSD nu susține nici propunerea privind creșterea vârstei de pensionare.

„O spun rāspicat: nu acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt. Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva. PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea”, a precizat Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: gabriela firea