x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Protestăm energic faţă de blocarea dublării alocaţilor copiilor de către Guvern

Firea: Protestăm energic faţă de blocarea dublării alocaţilor copiilor de către Guvern

28 Iul 2020   •   15:19
Firea: Protestăm energic faţă de blocarea dublării alocaţilor copiilor de către Guvern
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Primarul general, Gabriela Firea, a spus, marți, că nu este de acord cu blocarea dublării alocațiilor de către Guvern, ea precizând că oficialii Executivului prezintă „scuze meschine” în fiecare zi pentru a nu majora aceste indemnizații.

„Protestăm energic faţă de blocarea dublării alocaţilor copiilor de către Guvern. Este o lipsă de respect faţă de copiii din România, faţă de familiile din România”, a spus edilul Capitalei, într-o conferință susținută marți.

Gabriela Firea a adăugat că majorarea de 15% nu va acoperi scumpirile la fructe și legume, care au loc în această perioadă.

„Niciodată nu vor fi bani suficienţi pentru toate domeniile de activitate dar aceasta este treaba şi răspunderea Guvernului, să prioritizeze cheltuielile”, a mai spus sursa citată.

Parlamentul a decis dublarea alocațiilor, la solicitarea PSD. Oficialii Guvernului spun, însă, că bugetul de stat nu poate asigura majorarea alocațiilor și caută soluții pentru ca alocațiile să crească etapizat.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat, luni seara, majorarea alocațiilor pentru copii în jur de 15%, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere.

„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu, la Realitatea Plus.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea alocatii