x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Susținem 100% poziția OMS care consideră că vaccinul anti-Covid trebuie să fie opțional

Firea: Susținem 100% poziția OMS care consideră că vaccinul anti-Covid trebuie să fie opțional

de Alice Petrescu    |    15 Feb 2021   •   15:23
Firea: Susținem 100% poziția OMS care consideră că vaccinul anti-Covid trebuie să fie opțional
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul PSD, Gabriela Firea, susține pe pagina sa de facebook că vaccinarea împotriva Covid-19 în țara noastră nu trebuie să fie obligatorie, ci opțională, potrivit poziției oficiale a Organizației Mondiale a Sănătății.

Prin-vicepreședintele PSD  mai spune că proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie propus anterior de PSD și „invocat acum de unii responsabili din ministerul Sănătății, pentru a justifica introducerea obligativității vaccinării anti-covid”, nu se referă la vaccinarea întregii populații, ci doar la vaccinarea copiilor.

„Proiectul de lege al PSD lua în calcul interesul superior al copiilor pe care statul este obligat să-l susțină și să-l garanteze. Legea se referea la vaccinurile testate în perioade îndelungate și care ofereau garanția că nu există riscuri asupra copiilor care se vaccinează. În plus, legea prevedea ca situațiile speciale să fie reglementate în funcție de recomandările OMS. Articolul invocat acum de unii responsabili din Ministerul Sănătății nu se referă la vaccinarea adulților, cum greșit au interpretat”, scrie Firea.

Liderul PSD susține că proiectul PSD prevedea obligativitatea vaccinării copiilor și se referea fie la vaccinurile prevăzute în schema națională obligatorie, fie la alte vaccinuri administrate unor adulți în situații epidemiologice speciale.

„Deci, există o recomandare clară din partea OMS de care trebuie să se țină seama. În urma analizelor făcute până în acest moment, s-a stabilit că riscurile privind vaccinarea anti Covid nu sunt mai mari decât beneficiile. De aceea vaccinul anti Covid este recomandată, dar nu poate fi obligatorie”, conchide prim-vicepreședintele PSD.

×
Subiecte în articol: gabriela firea