x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea: Un proiect care să ducă la eliminarea subvenţiei ar genera triplarea facturilor la energia termică

Firea: Un proiect care să ducă la eliminarea subvenţiei ar genera triplarea facturilor la energia termică

10 Feb 2020   •   20:07
Firea: Un proiect care să ducă la eliminarea subvenţiei ar genera triplarea facturilor la energia termică
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că, în cazul în care va fi adoptat un proiect de hotărâre care să interzică plata subvenţiei pentru consumatorii casnici, facturile la energia termică se vor tripla.

"A anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, în cadrul unei emisiuni televizate, că are în lucru un proiect de hotărâre prin care nu se va mai putea achita subvenţia către consumatorii casnici, cu foarte, foarte mici excepţii. În momentul în care nu se mai poate plăti subvenţia, preţul curat, practic nesubvenţionat, acesta este: proporţia de la unu la trei. Deci cei care plătesc acum subvenţionat o sută de lei, prin eliminarea subvenţiei vor plăti 300 de lei", a susţinut Firea, într-o conferinţă de presă, la sediul municipalităţii.

Ea şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu un astfel de proiect, adăugând că bucureştenii nu îşi vor permite plata unor astfel de facturi.

"Vreau să îmi exprim încă o dată şi pe această cale îngrijorarea în legătură cu proiectul pe care îl pregăteşte ministrul Economiei, care este demis, dar totuşi funcţionează, care a anunţat că prin acest proiect i se va interzice Primăriei Capitalei să plătească subvenţia către consumatorii casnici, cu câteva mici excepţii. (...) Sunt sume foarte mari, pe care bucureştenii nu şi le permit. În sistemul centralizat de termoficare sunt locuitorii din blocurile vechi, aşa numitele blocuri comuniste. Cei care au avut un nivel de trai ridicat, salarii mai mari, s-au mutat deja în localităţile din judeţul Ilfov (...) sau în blocurile noi. A-i considera bogaţi pe cetăţenii din blocurile vechi este o mare eroare. Nu vom fi de acord să se anuleze subvenţia primită de la Primărie pentru consumatorii casnici. Aceşti oameni nu sunt bogaţi, trebuie să fie sprijiniţi", a explicat Gabriela Firea.

Duminică, Firea declara că a obţinut sprijin din partea parlamentarilor PSD pentru a fi respins proiectul PNL prin care s-ar interzice Primăriei să plătească subvenţia la apă caldă şi căldură. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea