Jurnalul National continua incursiunea in lumea declaratiilor de avere ale judecatorilor si procurorilor.
|
BACAU. Judecatoarea Farcas nu-si cunoaste nici macar salariul
|
Jurnalul National continua incursiunea in lumea declaratiilor de avere ale judecatorilor si procurorilor.
Gheorghe Buta, fost presedinte al Curtii de Apel Cluj, este judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Are trei
case in Cluj si Fagaras, dar le tine la secret. A sters numele strazilor, pentru a fi sigur ca isi pierde urma. Buta detine actiuni la opt firme, care au cele mai multe procese la Inalta Curte, dar si la Banca Romaneasca, de unde primeste peste 700 de milioane anual. La veniturile sotiei sade frumos si o suma faina obtinuta din inchirierea unui birou in Piata Centrala din Bistrita, spatiu uitat prin meandrele declaratiei de avere. Este cunoscut datorita unei declaratii date Gazetei de Cluj in 2005: "...aceeasi nehotarare o am si in privinta dosarelor pe care le solutionez".
INTERNATIONALA. Madalina Bogdanescu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a investit 85.000 de euro in tablouri si bijuterii. Sotul, Emil Simon, are dubla cetatenie, romana si israeliana, si in aceasta calitate are o gramada de afaceri. Firmele in care activeaza sunt in mare parte detinute de un off-shore din Panama, ISIA Corporation, cu sediul in Liechtenstein. De fapt, firmele controlate de Simon controleaza, la randul lor, alte societati comerciale care nu apar in declaratia de avere: Disim Conpro, Hipodromul International Bucuresti sau Triple D-Disim Drinks sunt doar cateva exemple. Si ca tot investitorul, Simon nu a fost scutit de scandaluri, doua dintre firme, Disim Conpro si Special Construction, devenind cunoscute in urma unui scandal
imobiliar in Poiana Brasov, cu cabanele Loteriei Romane.
LINIUTE, BASTONASE. Cristina Constantinescu este judecatoare la Judecatoria Constanta, iar sotul, Sorin, procuror in aceeasi localitate. Impreuna nu detin terenuri sau case, dar au doua masini. In schimb, la conturi au cu ce se mandri: patru miliarde de lei vechi, adica aproape 100.000 de euro. Frumusica suma stransa cu greu din venitul anual al celor doi, care este de 430 de milioane de lei vechi. Ceea ce inseamna ca cei doi magistrati au strans serios cureaua, pentru ca de mosteniri, nici un cuvant. Cristina si Sorin Constantinescu au fost numiti in functiile de judecator, respectiv procuror la 14 aprilie 2004. Mai spre nord, la Judecatoria Bacau, Cristina Farcas-Surpanu si-a completat cu greu declaratia de avere. La rubrica salariu si venituri din alte surse provenite din formarea profesionala a mentionat: nu cunosc.
INVITATIE LA O DISCUTIE LA ORADEA
|
Dana Cosma imparte dreptatea la Tribunalul Bihor. Miloasa din cale afara, a imprumutat firma sotului cu 70.000 de euro, care nu se regasesc nicaieri in declaratia de avere si nici nu a vandut nimic in anul dinaintea completarii acesteia, in martie 2005. N-a apelat la banci pentru bani, iar dividendele din firma sotului, Oramont Impex SRL, impreuna cu salariul acestuia trec de un miliard anual.
Dana Cosma: "Este vorba despre bani comuni, ai mei si ai sotului meu, pe care i-am imprumutat firmei sotului. Dar vreau sa va spun ceva: eu nu vorbesc la telefon asa... problemele astea. Nu stiu cu cine vorbesc, nu mi-ati aratat o legitimatie...
Jurnalul National: Prin telefon nu prea am cum...
Pai, tocmai! Doriti sa vorbiti cu mine? Veniti aici, sa fie de fata si sotul meu, si alte persoane...
Care persoane?
Alte persoane... Deci, veniti aici, la Oradea, si doar asa discutam". Vasile Surcel
|
|
MAINE
O judecatoare a facut credite de 700.000 de euro, pe care i-a imprumutat. In nord-vest, sotul unei judecatoare detine o firma de investigare.
|