x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Iordache, despre protocoalele SRI: Dosarele care au fost făcute incorect reprezintă o nulitate

Florin Iordache, despre protocoalele SRI: Dosarele care au fost făcute incorect reprezintă o nulitate

16 Ian 2019   •   16:01
Florin Iordache, despre protocoalele SRI: Dosarele care au fost făcute incorect reprezintă o nulitate
Sursa foto: Steluta_Popescu

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor. 

„Aștept și eu decizia și motivarea că sesizarea pe care am făcut-o s-a admis, am făcut-o în numele Camerei Deputaților. Practic, s-au efectuat acte de urmărire penală inproprii. Probabil, la instanță trebuie fiecare să se adreseze să vadă dacă actele materiale nu au fost făcute conform Codului de procedură penală”, a spus Florin Iordache. 

Florin Iordache a mai precizat că efectul acestei decizii înseamnă „Practic, acele probe care au fost făcute incorect și dosarele care au fost făcute incorect, cu încălcarea Codului de procedură penală, reprezintă o nulitate”, a spus Florin Iordache.

Sesizarea către CCR, înaintată la 8 octombrie, a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile acestuia în ziua respectivă.

ANTENA 3

×
Subiecte în articol: florin iordache protocoalele SRI