x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Roman: Vom ataca la CCR proiectele de rectificare bugetară

Florin Roman: Vom ataca la CCR proiectele de rectificare bugetară

22 Sep 2020   •   13:59
Florin Roman: Vom ataca la CCR proiectele de rectificare bugetară

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a anunțat că liberalii vor ataca la CCR proiectele privind rectificarea bugetară,  după ce parlamentarii comisiilor de specialitate au votat pentru revenirea la majorarea de 40% a pensiilor, nu doar cu 14%, cât a propus Guvernul.

 

„Sunt consternat de faptul că înainte cu câteva zile de alegerile locale ați luat această decizie de a arunca în aer România. Doriți să transformați România în Grecia, să o împingeți în pragul falimentului, iar apoi să spuneți că de vină sunt liberalii. Aruncați o țară europeană la marginea prăpastiei doar pentru a obține cîteva voturi în plus. Ați demonstrat că nu vă pasă de România, că nu vă pasă, de oameni, de viitorul acestei țări. Regret că rațiunea nu a învins”, a spus Florin Roman după ce Parlamentul a decis retrimiterea la comisii a raportului privind rectificarea bugetară.

 

Proiectul de rectificare bugetară adoptat de Guvern, dar documentul a fost modificat în comisiile de specialitate de majoritatea PSD, scrie Mediafax

Cea mai importantă modificare se referă la abrogarea articolului care prevede creșterea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie. Dacă forma adoptată în comisii ar trece şi de votul parlamentarilor, pensiile ar trebui majorate cu 40%, potrivit legislaţiei în vigoare.

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, care prevede majorarea sumelor repartizate unităților administrativ-teritoriale cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reședință de județ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizați în mod egal indiferent de culoarea politică a administrației locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul „nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă” şi a făcut apel la toate partidele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

 

×
Subiecte în articol: Florin Roman