x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fost apropiat al lui Băsescu îl acuză, cu acte, pe „Petrov” că a luat bani de la Securitate

Fost apropiat al lui Băsescu îl acuză, cu acte, pe „Petrov” că a luat bani de la Securitate

13 Sep 2019   •   07:49
Fost apropiat al lui Băsescu îl acuză, cu acte, pe „Petrov” că a luat bani de la Securitate

Radu Cristescu, proaspăt secretar de stat în Guvernul Dăncilă și fost colaborator apropiat al lui Traian Băsescu, publică pe contul său de Facebook un document din care rezultă că Băsescu a fost subvenționat, în anul 1984, cu 1.500 de dolari, pentru implicarea acestuia în atragerea de noi simpatizanți ai politicii PCR. Documentul este o notă adresată „Tovarășului Adjunct al Ministrului, general-colonel Iulian Vlad” și face referire la derularea unei acțiuni, denumită „Partenerul”, dispusă de Vlad, prin ordin.

„Prin organul operativ maior Dumitru Nicolae, s-au dispus toate măsurile privind acțiunile politice care să reflecte poziția marinarilor față de evenimentul de prim ordin Congresul al XIII-lea al PCR. Materialele specifice de propagandă pentru orientarea opiniilor și atragerea simpatiilor s-au realizat prin legătura directă Băsescu Traian. Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 (una mie cinci sute) dolari USA, pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate”, se arată în documentul postat.

Cristescu face și un comentariu, în care arată că „turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut două declarații vizavi de faptul că a fost turnător al Securității. În prima, în care sfidează inteligența tuturor românilor, sfidând și bunul simț, spune că nu a știut că CI-stul, cel căruia îi turna, era de la Securitate. În cea de-a doua declarație recunoaște ca scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar că nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii. Oare 1.500 de dolari, cât primea el pe vremea lui Ceaușescu, nu erau bani? Ce zici, Petrov, de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”.

×
Subiecte în articol: Radu Cristescu ion alexandru