x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fuego s-a enervat după ironiile USR

Fuego s-a enervat după ironiile USR

de Marius Gîrlașiu    |    13 Oct 2016   •   19:20
Fuego s-a enervat după ironiile USR
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Partidul lui Nicuşor Dan a reuşit să depună semnăturile necesare candidaturii în Diaspora, dar s-a ales cu un scandal de imagine după o gafă comisă pe pagina de Facebook. Cântăreţul Paul Surugiu, cunoscut românilor ca Fuego, l-a criticat dur pe liderul USR după ce numele său de scenă a fost folosit de echipa de comunicare a USR pentru a ironiza partidele tradiţionale.

“Diaspora ne-a dat 7000 de semnături. Noi promitem că n-o să le dăm tot Fuego”, a fost banner-ul prin care comunicatorii USR au luat peste picior metehnele vechilor partide. Având ca fundal o imagine cu chipul artistului, banner-ul cu pricina a creat vâlvă în mediul online. ”De ce ar fi nevoie ca un om integru şi profesionist să facă apel la asemenea subterfugii, dornice de a stârni reacţii? Eu de mai bine de trei ani nu mai cânt în nicio campanie electorală. Oricum am fost întotdeauna apolitic”, a reacţionat Fuego pe Facebook. Nicuşor Dan a recunoscut şi el gafa echipei de comunicare. “Îmi cer scuze faţă de domnul Fuego. Am să-l sun să îmi cer scuze personal. Este o greşeală pe care a făcut-o cineva din echipa noastră de comunicare, o greşeală pe care eu şi USR ne-o asumăm”, s-a căit liderul USR. În apropierea alegerilor, în perioada 6-23 decembrie, Fuego va cânta într-un turneu tradiţional de sărbători în 20 de oraşe din ţară, fără să aibă programată vreo deplasare în afara ţării.

Semnal pentru PNL

În plan politic, Nicuşor Dan le-a dat speranţe liberalilor în privinţa unei alianţe după alegeri. “Este posibil ca USR să susţină acelaşi premier alături de PNL, varianta cea mai probabilă fiind Dacian Cioloş”, a anunţat şeful USR, precizând că nu a discutat însă cu liderii PNL. Tot ieri, Manuel Costescu a demisionat din funcţia de secretar de stat în ministerul Economiei pentru a candida pe listele USR la alegerile parlamentare, iar Nicuşor Dan a dezvăluit că poartă discuţii cu încă “cinci-şase” membri ai Guvernului, secretari de stat şi miniştri, iar numele lor va fi anunţat săptămâna viitoare.

Nicuşor Dan speră ca USR să fie partid parlamentar până la împodobirea bradului

×