x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fuziunea dintre liberali şi PDL scârţâie din temelii

Fuziunea dintre liberali şi PDL scârţâie din temelii

de Marius Gîrlașiu    |    09 Sep 2016   •   18:10
Fuziunea dintre liberali şi PDL scârţâie din temelii

Fuziunea dintre liberali şi vechiul PDL dă semne tot mai clare că scârţâie. Alegerile interne din filiala PNL Sector 2 s-au lăsat cu un scandal monstru după o şedinţă tensionată în urma căreia fosta pedelistă Anca Boagiu a fost reconfirmată în fruntea organizaţiei. „E ruşinos ce facem aici, asta nu e fuziune”, i-a dojenit Adriana Săftoiu pe liberali.


Confilctul mocnit dintre cele două tabere s-ar putea acutiza şi mai mult săptămânile viitoare, când ar trebui să fie definitivate listele pentru parlamentare. Adriana Săftoiu a anunţat ieri că listele de candidaţi pentru Bucureşti vor ţine cont de algoritmul stabilit între cele două partide în momentul fuziunii, adică 52% candidaţi din partea liberalilor şi 48% din partea fostului PDL.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, anunţase încă de luna trecută că nu va exista principiul parităţii în alcăturiea listelor. Totuşi, oamenii apropiaţi de Blaga sunt cei care vor deschide listele pentru Capitală. Cătălin Predoiu ar urma să fie cap de listă la Senat, iar Adriana Săftoiu la Camera Deputaţilor.

Anca Boagiu va prinde şi ea un loc sus-pus pe lista pentru Senat, în ciuda acuzaţiilor de blat cu PSD la alegerile locale. Un alt greu din avangarda PDL, deputatul Costică Canacheu, prezent nonstop în Parlament încă din 1990, ar avea garantat şi el un loc pe listele pentru Cameră. Dintre tabăra liberală, sunt siguri de un loc pe liste deputatul Ovidiu Raeţchi şi liderul PNL Sector 1, deputatul Mihai Voicu.


Anca Boagiu revine în forţă


Scrutinul de la filiala PNL Sector 2, ultimul la nivelul organizaţiei de Bucureşti, ar fi trebuit să fie unul fără probleme pentru liberali. După retragerea lui Dan Cristian Popescu, senatoarea Anca Boagiu rămăsese singură în cursa electorală, însă actorul Romeo Pop şi-a depus şi el candidatura.

Acesta a acuzat-o pe fosta PDL-istă că a închis sediul partidului şi a mutat baza de date într-un hangar. Mai mult, reprezentanţii lui Romeo Pop au propus ca fiecare dintre cei doi candidaţi la şefia filialei să aibă câte cinci oameni în comisia de numărare a voturilor, propunere respinsă la vot.

„Mi se pare moral să am măcar un om în comisia de numărare. Omeneşte şi moral, aşa mi se pare normal, dincolo de Regulament”, s-a plâns Pop, care le-a cerut susţinătorilor săi să iasă din sală.

Boagiu a câştigat fără prea mari emoţii cu 379 de voturi pentru şi 16 împotrivă, revenind în fruntea filialei pe care a condus-o până la demisia de după locale. Circul de la Palatul Parlamentului a fost taxat tur de prim-vicele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu.

„Spectacolul pe care îl oferim este despre noi, despre PNL. Dacă cumva vă imaginaţi că acest spectacol se întoarce doar împotriva unui singur om, vă înşelaţi. Ne plângem şi punem vina pe alţii că vorbim că această fuziune nu a avut loc. Spunem: Vai ce rea este lumea, ce rea este presa, ce răi sunt adversarii când spun că această fuziune nu a avut loc”, a tunat fosta pedelistă. De altfel, trei dintre liderii demisionari după dezastrul de la alegerile locale au revenit la conducerea filialelor din Bucureşti: Anca Boagiu la Sectorul 2, Cristian Olteanu la Sectorul 5 şi Răzvan Mironescu la sectorul 6.
 

×
Subiecte în articol: fiziune pnl PDL