x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriel Oprea ajunge din nou pe mâna DNA, a MApN şi a preşedintelui Iohannis

Gabriel Oprea ajunge din nou pe mâna DNA, a MApN şi a preşedintelui Iohannis

31 Oct 2016   •   16:33
Gabriel Oprea ajunge din nou pe mâna DNA, a MApN şi a preşedintelui Iohannis

Justiția militară sesizează procurorul șef al DNA, Președintele României și ministrul Apărării, cu faptul că fostul ministru Gabriel Oprea a cerut în mod pretins nelegal avansarea la grad de general cu trei stele a unui magistrat militar despre care surse judiciare susțin că este unul dintre apropiații demnitarului.

Patru judecători militari au semnat o sesizare adresată Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, în care cer tragerea la răspundere penală a lui Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru pretinse fapte de tentativă la abuz în serviciu și instigarea la fals intelectual comise de acesta pe vremea când acesta se afla în fruntea ministerului, relatează voceabiz.ro.

Totodată se cere cercetarea fostului ministru al Apărării, Mircea Dușa, pentru pretinse fapte de fals, presupus comise în demersul de avansare a generalului făcut la solicitarea lui Gabriel Oprea. Vocea.biz a obținut în exclusivitate sesizările transmise procurorului general al DNA, Președintelui României și Ministerului Apărării Naționale precum și documente rezultate în urma avansării generalului semnate de Traian Băsescu, Victor Ponta și fostul ministru al Apărării Mircea Dușa.

Vezi documentele în exclusivitate pe Voceabiz.ro.

 

Citeşte şi Un an de la Colectiv. Ce a învățat România din tragedie

Gabriel Oprea va fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului primar Neculai Onţanu

Gabriel Oprea, la DNA

×