x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea, cu tunurile pe Nicușor Dan: 40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general

Gabriela Firea, cu tunurile pe Nicușor Dan: 40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general

31 Ian 2022   •   10:17
Gabriela Firea, cu tunurile pe Nicușor Dan: 40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general
Sursa foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea susține că 40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile actualului primar general. Este vorba despre amenzile primite de Nicușor Dan de la Inspectoratul de Stat în Construcții, arată Firea.

„Bucureșteanul plătește, când primarul greșește! Amenzile pe care Nicușor Dan le-a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că nu a respectat legea au fost plătite, ilegal spun eu, din bugetul Primăriei Capitalei.

40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile și încăpățânarea actualului primar general de a face propriile legi”, a anunțat Firea, pe Facebook.

Potrivit Gabrielei Firea, aproape 1.600 de certificate de urbanism nu au fost semnate la timp de primarul general, iar Inspectoratul de Stat în Construcții l-a amendat cu 20.000 de lei pe Nicușor Dan pentru nerespectarea legii.

La fel s-a întâmplat și cu toate autorizațiile de construire din ultimul an, mai spune Firea. Aproape 500 de solicitări au depășit termenul legal de 30 de zile și a fost emisă o nouă amendă de 20.000 de lei.

Ca urmare, Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan să achite amenzile din propriile venituri.

„Nicușor Dan nu a plătit, însă, amenzile din buzunarul propriu, chiar dacă ele au fost emise pe numele său, nu al instituției. În doar o săptămâna, ambele sancțiuni au fost achitate din bugetul Primăriei Capitalei. Primarul general nu respectă fix ce le cerea celor de dinaintea sa: să respecte legea și să cheltuie chibzuit banul public! Ar fi trebuit să plătească din salariul său amenzile, iar Primăria Capitalei trebuie să explice în ce bază a achitat sancțiunile primite de persoana fizică Nicușor Dan în exercitarea mandatului de primar general”, a precizat Firea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea