x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Reprezentanţii sindicatelor din Primărie au acordul meu să protesteze

Gabriela Firea: Reprezentanţii sindicatelor din Primărie au acordul meu să protesteze

05 Iul 2016   •   10:24
Gabriela Firea: Reprezentanţii sindicatelor din Primărie au acordul meu să protesteze
Sursa foto: Foto: Diana Oros

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a atras atenţia asupra faptului că personalul din administraţia publică locală este mult mai prost plătit decât cel din administraţia publică centrală, iar în contextul în care Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat o acţiune de protest pentru marţi dimineaţă, edilul a precizat că reprezentanţii sindicatelor din Primărie au acordul ei în acest sens.

"Cred că este o nedreptate în acest moment: personalul din administraţia publică locală este mult mai prost plătit decât personalul din administraţia publică centrală. Ar fi normal ca aceste sume să ajungă la un echivalent, la un nivel comparabil. Mi se pare o discriminare pentru administraţia publică locală. Nu este vorba de faptul că eu încurajez astfel de manifestări, dar sunt cu totul de acord cu revendicările domniilor lor şi eu am interesul să lucrez cu angajaţi care sunt motivaţi, mulţumiţi de salariul pe care îl primesc şi care nu sunt deranjaţi de faptul că prestează aproximativ aceeaşi muncă cu un coleg dintr-un minister, care e mult mai bine plătit. Este o eroare care trebuie îndreptată şi dacă altă formă nu e - cel puţin pentru moment - pentru a grăbi lucrurile, şi această forma de protest e bine venită. Le-am spus reprezentanţilor sindicatelor de aici din Primărie că au acordul meu să protesteze", a spus edilul în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul PMB.

Sindicaliştii din administraţie organizează, marţi, o grevă de o oră la începutul programului de lucru, urmând ca în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, ca urmare a declanşării de către FNSA a conflictului colectiv de muncă la nivel naţional.

Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, şi acordarea voucherelor de vacanţă. AGERPRES

×