x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea: Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării

Gabriela Firea: Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării

22 Oct 2020   •   11:13
Gabriela Firea: Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării

Gabriela Firea a afirmat că printre primele inițiative legislative pe care le va avea în calitate de senator de București va fi cea referitoare la amendarea Legii termoficării, astfel încât să fie modificat intervalul de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

„Căldură în case, mai devreme! Voi depune imediat după depunerea jurământului un proiect de lege de amendare a Legii termoficării, astfel încât toamna să se poată furniza căldură mai devreme în apartamente şi instituţiile racordate, faţă de cât prevede acum cadrul legislativ. Un prim pas în această direcţie l-am făcut ca primar general, în 2018, când, la solicitarea noastră, a fost modificată Hotărârea de Guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinţă: media pe 3 zile între orele 20,00 şi 6,00, pentru care se aşteptau 10 grade prin lege. Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte târziu la căldură, pentru că intervalul era 18,00 – 6,00. Foarte mare! Deci, se dârdâia toamna târziu în case. La cererea cetăţenilor care îmi scriu şi acum că le este frig în case din cauza acestor restricţii legale, propun micşorarea şi mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineaţa. Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente şi birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic", a scris Firea, joi, pe Facebook.

Aceasta a menționat că acest lucru se poate realiza prin lege votată în Parlament sau prin hotărâre de guvern.

„Propun, de asemenea, ca persoanele si familiile care cer amanarea livrarii agentului termic, din cauza problemelor financiare, sa fie sprijinite, astfel incat sa nu se imbolnaveasca, stand in frig, in propria casa.”, a mai scris Firea.

×