x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Podașcă, deputat PSD: Pe Alina Gorghiu şi PNL nu îi interesează decât cum să ajungă ei mai repede la putere

Gabriela Podașcă, deputat PSD: Pe Alina Gorghiu şi PNL nu îi interesează decât cum să ajungă ei mai repede la putere

06 Iun 2015   •   21:21
Gabriela Podașcă, deputat PSD:  Pe Alina Gorghiu şi PNL nu îi interesează decât cum să ajungă ei mai repede la putere

Deputatul PSD Gabriela Podaşcă, vicepreşedinta comisiei pentru elaborarea legilor electorale, susţine că declaraţiile co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu privind organizarea de alegeri parlamentare anticipate reprezintă o incitare la criză politică.

'România are un Guvern legitim, susţinut de o majoritate parlamentară solidă, nu există niciun motiv pentru organizarea de alegeri anticipate. Apelul Alinei Gorghiu pentru organizarea de alegeri anticipate este o incitare la criză politică şi instabilitate. Este ultimul lucru de care ţara noastră are nevoie. Economia abia şi-a revenit după anii de criză, salariile au început să crească, pensiile au început să crească, taxele au fost reduse, şomajul este în scădere. În acest timp, la graniţele noastre are loc un război în toată regula, iar România este în prima linie. Propunerea PNL ar însemna să aruncăm ţara în haos în cel mai rău moment cu putinţă. Este o dovadă foarte gravă de iresponsabilitate. Pe Alina Gorghiu şi PNL nu îi interesează decât cum să ajungă ei mai repede la putere', susţine deputatul PSD într-un comunicat.

De asemenea, Gabriela Podaşcă atrage atenţia că, dacă ar avea loc alegeri anticipate, acestea ar fi organizate conform vechii legi, cea care a dus la creşterea exagerată a numărului de senatori şi deputaţi.

'Alegerile din 2012 au adus în Parlament peste 500 de senatori şi deputaţi din cauza deficienţelor sistemului electoral. Toate partidele şi societatea civilă au fost de acord că legea electorală trebuie modificată. Împreună cu reprezentanţii PNL am agreat modificarea legii alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, astfel încât să reducem numărul de parlamentari şi să revenim la votul pe lista. O întreb pe Alina Gorghiu în baza cărei legi ar trebui să organizăm alegerile anticipate? Mai facem un rând de alegeri pe legea veche, că să aducem din nou 500 de deputaţi şi senatori în Parlament? Alina Gorghiu aruncă în aer tot progresul pe care l-am înregistrat, un progres susţinut până acum, cel puţin declarativ, şi de PNL, pentru a organiza nişte alegeri anticipate de care România nu are nevoie. Este încă o dovadă de ipocrizie, la fel că şi în cazul depunerii moţiunii de cenzură privind votul prin corespondenţă, un alt proiect aflat în lucru în Parlament', declară Gabriela Podaşcă, potrivit comunicatului.

Co-preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a solicitat sâmbătă demisia premierului Victor Ponta şi a făcut un apel la toţi parlamentarii să "vină" în jurul PNL, pentru a putea face o majoritate necesară şi suficientă pentru trecerea moţiunii de cenzură. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: gabriela podasca