x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Galerie foto - Liderii Uniunii Europene au făcut poza de grup la Sibiu

Galerie foto - Liderii Uniunii Europene au făcut poza de grup la Sibiu

09 Mai 2019   •   14:29
Galerie foto - Liderii Uniunii Europene au făcut poza de grup la Sibiu
Sursa foto: DARIO PIGNATELLI

Liderii Uniunii Europene care au venit la Summitul informal au fost primiţi cu steaguri şi urale în Piaţa Mare din Sibiu, iar după ce au făcut fotografia de familie pe un podium acoperit cu un uriaş covor asemănător steagului UE, liderii de la Bruxelles şi şefii statelor din blocul comunitar s-au îndreptat către mulţimea care scanda "Europa!".
În prima parte a ceremoniei de joi, maşinile şefilor de stat şi de guvern au început să sosească în centrul Sibiului, liderii din UE fiind întâmpinaţi de preşedintele Klaus Iohannis.
De o parte şi de alta a bulevardului Nicolae Bălcescu, lipiţi de mici garduri şi fluturând steguleţe cu sigla Preşedinţiei române a Consiliului UE sau cu steagurile UE şi al României, curioşii îi aşteptau pe cei care conduc statele europene.
Când cancelarul german, Angela Merkel, a ieşit din maşina oficială, a fost primită cu urale şi aplauze. Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost mai nonşalant. În drumul său spre Piaţa Mare, s-a oprit să strângă mâinile câtorva curioşi, cu care a şi schimbat câteva cuvinte.
Pentru a intra în perimetrul desemnat evenimentului, unii oameni au trebuit să aştepte minute bune pentru a trece prin filtre de securitate.
Pe covorul roşu, liderii europeni sosiţi la Sibiu au vorbit despre ce fel de Uniune Europeană îşi doresc, despre viitoarele alegeri europarlamentare, dar şi despre ideea unei Europe care protejează. De altfel, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut referire la unul dintre proiectele sale preferate - un Schengen regândit.
Liderii din UE au participat apoi la o primă rundă a reuniunii informale a Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.
A urmat fotografia oficială, în aer liber, după care toţi participanţii s-au îndreptat către Muzeul Brukenthal pentru un dejun de lucru, care va fi urmat de a doua sesiune de lucru a Summitului informal al liderilor UE.
La finalul discuţiilor, aceştia vor prezenta "Declaraţia de la Sibiu" un document numit, în discursurile câtorva lideri UE, ca fiind unul "ambiţios".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: summit ue sibiu