x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, acuzat că a băgat ţara în criză: Iliescu avea dreptate când l-a poreclit

Geoană, acuzat că a băgat ţara în criză: Iliescu avea dreptate când l-a poreclit

28 Mai 2010   •   00:00
Geoană, acuzat că a băgat ţara în criză: Iliescu avea dreptate când l-a poreclit
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

Preşedintele Senatului este acuzat de UNPR că a dus PSD "la periferia" politicii şi a aruncat ţara în criză. În opinia acestui partid, Geoană nu are "dreptul moral" de a vorbi despre stânga românească, după ce nu s-a abţinut de la emiterea unor declaraţii politice ridicole, după "premierea cu 25.000 de euro a românilor întorşi din străinătate, trimiterea de cosmonauţi pe lună şi instalarea de GPS-uri pe tractoare".

"Îi amintim fostului preşedinte al PSD că nu are dreptul moral de a vorbi despre stânga românească, în condiţiile în. care Mircea Geoană, alături de complicii săi, este direct responsabil de prăduirea bugetului de stat şi de aruncarea României într-o criză economică fără precedent", afirmă UNPR, prin intermediul unui comunicat de presă.

UNPR apreciază că "bărbatul de stat" Geoană a distrus PSD, ducându-l la "periferia politicii", a dus "în derizoriu" stânga românească şi a alimentat o criză economică şi socială profundă.

"În aceste condiţii, considerăm că mediul politic, dar mai ales opinia publică, s-ar putea lipsi de viziunile şi opiniile politice ale fostului preşedinte PSD. , Mircea Geoană, a demonstrat în mai multe rânduri că nu are capacitatea de a înţelege contextul politic, social sau economic în care se află România", mai scrie UNPR, care se arată iritat de unele "declaraţii sforăitoare şi atacuri ridicole" lansate de Geoană la adresa acestui partid.

"Concluzia, fără echivoc, în urma ultimelor declaraţii, este că Ion Iliescu a avut dreptate în 2005, când l-a descris exact pe Mircea Geoană, prin porecla pe care i-a atribuit-o, iar preşedintele Senatului face eforturi considerabile să nu îl contrazică", mai afirmă UNPR.

Geoană declarase, miercuri, că decizia Guvernului de a nu diminua actualul nivel al pensiei minime garantate, soluţie pentru care au militat şi parlamentarii UNPR, nu schimbă pe fond soluţia adoptată pentru reducerea cheltuielilor bugetare, care va provoca şi mai multă sărăcie.

În replică la acuzaţiile UNPR, preşedintele Senatului a afirmat astăzi că fără sprijinul pe care independenţii îl acordă în Parlament guvernului Boc, reducerile de salarii şi pensii nu pot fi puse în practică.

"Este momentul ca românii să ştie că măsurile drastice luate de guvernul României, tăierile de salarii şi de pensii şi ale subvenţiilor, sunt posibile doar datorită sprijinului pe care UNPR îl acordă actualului Guvern. Fără ei, actuala guvernare nu ar avea o susţinere majoritară în Parlament şi aceste măsuri dure nu ar putea fi puse în practică", a declarat Geoană.

Antena3

×
Subiecte în articol: politic