x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, ca şi exclus din PSD

Geoană, ca şi exclus din PSD

de Gabriela Antoniu    |    20 Noi 2011   •   21:00
Geoană, ca şi exclus din PSD

Cu doua zile inainte de sedinta Comitetului Executiv al partidului, liderul PSD, Victor Ponta, declara ca nimic nu se mai poate schimba in cazul lui Mircea Geoana. Cu alte cuvinte, presedintele Senatului este ca si exclus din PSD, iar decizia CEx este practic una formala.

"Adevarata miza este ideea unui PSD si dupa acea PSD in cadrul USL cu o structura de decizie foarte clara, iar structura de decizie a luat in toate forurile posibile ? a fost intai BPN, apoi grupul de la Senat, Comisia Nationala de Integritate si peste doua zile va fi CExN ? a luat aceste decizii prin vot. Nu se pot intoarce si nu se pot schimba", a declarat ieri Victor Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata ieri de Pro TV. Intrebat de moderator de ce vrea sa-l excluda din partid pe Mircea Geoana, Ponta a enumerat trei motive, respectiv faptul ca Geoana are si a avut o agenda personala diferita de cea a opozitiei, ca, intr-un fel sau altul, a afectat ideea de opozitie unita si ca in actiunile sale, cel putin in ultima perioada, a fost sprijinit fatis sau pe ascuns de cei de la putere. "Ce este necesar pentru PSD este sa stie pe cine se bazeaza in aceasta batalie si sa sanctioneze un membru al sau asa cum am sanctionat multi alti membri. Dupa ce am iesit de la guvernare in 2009 au fost mai multi membri PSD care si-au pastrat functiile cu sprijinul PDL sau al UNPR. Practic toti au plecat din partid. Nu cred ca trebuie sa existe o regula pentru membrul PSD obisnuit si o alta regula pentru domnul Geoana", a mai spus Ponta, adaugand ca Geoana poate fi prezent la CEx daca "nu mai face conferinta de presa inainte, altfel nu mai are rost sa il invitam, ca aflam de la presa ce are de spus". Acum o saptamana, Ponta a anuntat ca a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru maine, 22 noiembrie, la sedinta urmand sa fie invitat si Mircea Geoana, in cazul caruia exista o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

La randul sau, Mircea Geoana a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, mentionand ca nici pana in prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sanctionarea sa de catre CEx, scrie Mediafax. El le cere colegilor din CEx sa nu ia nici o decizie deoarece intreaga procedura care a condus la acest vot este nestaturara si ilegala. Mai mult, Geoana cere sanctionarea celor care s-au facut vinovati de aceste incalcari ale Statutului PSD: "Tin sa precizez ca nici pana in prezent nu mi-au fost comunicate motivele pentru care se cere sanctionarea mea de catre Comitetul Executiv. Mai mult, observ ca in spatiul public sunt invocate de la un moment la altul motive noi, ajungandu-se de la vizita in America pana la neincredere in mine in eventualitatea unei suspendari a presedintelui Romaniei. Acest lucru demonstreaza tot mai clar ca intreaga situatie nu este altceva decat o inscenare premeditata. Prost conceput si executat si mai rau, acest exercitiu s-a transformat intr-un grav prejudiciu de ima­gine si credibilitate adus PSD".

×
Subiecte în articol: psd Victor Ponta excludere mircea geoana