x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană către miniştrii PSD: "Nu e prima dată când luăm o palmă şi întoarcem celălalt obraz"

Geoană către miniştrii PSD: "Nu e prima dată când luăm o palmă şi întoarcem celălalt obraz"

16 Iun 2009   •   00:00
Geoană către miniştrii PSD: "Nu e prima dată când luăm o palmă şi întoarcem celălalt obraz"

Vizita lui Traian Băsescu la şedinţa de guvern continuă să facă valuri în lumea politică. Preşedintele PSD s-a arătat nemulţumit de reacţia membrilor săi de partid şi a miniştrilor PSD care nu au reacţionat la gestul şefului statului.



"Puteaţi să-mi daţi un telefon, pe sub masă: ?. Eu am aflat de la tv că a venit Băsescu", le-a spus Mircea Geoană miniştrilor. "Nu e prima dată când se întâmplă asta, când luăm o palmă şi întoarcem celălalt obraz", ar mai fi spus Geoană, potrivit unor surse prezente la reuniunea pesedistă.

Vicepremierul Dan Nica a fost principala ţintă, mai ales că el ar fi fost informat de vizita lui Băsescu.

Cum miniştrii s-au abţinut şi ulterior să reacţioneze la această acţiune politică a preşedintelui României, Ion Iliescu a luat atitudine şi aprecia că participarea lui Traian Băsescu la şedinţa de guvern de duminică a fost neavenită şi că acesta s-a dus acolo cu "adevăruri ştiute". În timp ce Adrian Năstase crede că a fost o umilire pentu PSD.

În timp ce oficial, şeful Senatului este de părere că declaraţiile lui Băsescu sunt dovada diletantismului său în chestiuni economice. "La şedinţa de ieri s-a dat un semnal extrem de negativ care riscă să afecteze şi bruma de încredere pe care o mai aveau oamenii de afaceri şi mediile financiare din România. De aceea, cred că trebuie să ne concentrăm pe un răspuns mai coerent şi să încercăm să vedem, la şase luni după guvernare, care sunt efectele concrete ale măsurilor pe care le-a luat Guvernul până azi. Ideea că România merge către catastrofă, indiferent ce-am face, este dăunătoare şi intervenţia de ieri a preşedintelui a fost extrem de neinspirată şi mai degrabă diletantistă decât una profesionistă cu privire la economie", a declarat Geoană.

Vicepremierul şi ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat pentru Cotidianul că ştia înainte să intre în şedinţa de guvern că va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu. "Am fost sunat de premierul Emil Boc chiar când coboram scările, de la mine din birou spre sala de şedinţă. Atunci am fost anunţat că va fi prezent la şedinţă şi preşedintele Traian Băsescu. Nu eram singur, erau şi alţi colegi. N-am mai sunat mai departe", a recunoscut Nica.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: politic