x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, despre Guvern: "Nu dai jos fără să ştii ce pui in loc"

Geoană, despre Guvern: "Nu dai jos fără să ştii ce pui in loc"

de Lavinia Dimancea    |    12 Iun 2007   •   00:00
Geoană, despre Guvern: "Nu dai jos fără să ştii ce pui in loc"
Sursa foto: Christian Silva/

PSD nu vrea dărămarea cabinetului Tăriceanu II pentru că nu există alternativă şi "nu este bine să demolezi fără să ştii ce pui in loc".

Aceasta este noua poziţie a social-democraţilor, exprimată ieri, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, de liderul PSD, Mircea Geoană. "Inainte de a da acest guvern jos, trebuie să ştim ce guvern punem in loc. Este un act de iresponsabilitate să dai jos un guvern atăta vreme căt nu se vede o alternativă. Guvernul Tăriceanu va pleca, in urma votului din Parlament, atunci cănd va exista un minim consens intre preşedinte şi partide asupra soluţiei de guvernare", a spus Geoană.


EXPLICAŢII.
Pe această logică, liderul PSD a şi motivat decizia partidului de a nu vota moţiunea de cenzură a PD, explicănd că social-democraţii ar fi susţinut demersul pedist dacă ar fi existat "o certă garantare asupra a ceea ce se va pune in locul acestui guvern" şi dacă moţiunea nu ar fi fost "un act de răfuială politică" intre PD şi PNL şi ar fi vizat probleme punctuale legate de agricultură sau sănătate. Căt priveşte intrarea la guvernare, Geoană a garantat că aceasta "nu este o prioritate" pentru partid şi a anunţat că PSD nu va mai purta negocieri cu partidele parlamentare, concentrăndu-se in locul acestora pe elaborarea unor proiecte legislative, dintre care a enumerat ieri mai multe pe agricultură. "Vom mai vorbi despre o moţiune de cenzură dacă acest guvern nu va trata cu atenţie toate aceste proiecte", a avertizat liderul PSD.


×
Subiecte în articol: politic guvern