x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană, iertat parţial de PSD

Geoană, iertat parţial de PSD

de Adriana Duţulescu    |    09 Dec 2010   •   19:26

Preşedintele Senatului va fi însă chemat luni, la şedinţa oficială a Biroului de Conducere, să dea explicaţii în legătură cu acuzaţiile pe care I le-a adus liderului Victor Ponta în ultimele zile, urmând să primească un avertisment legat de faptul că trebuie să se consulte cu partidul înainte de a face afirmaţii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut miercuri seară, după şedinţa informală a BPN, că persoana preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, nu a fost subiect de discuţie,însă a subliniat că fostul lider al partidului beneficiază de casă şi maşină "asigurate de partid". "Geoană a vorbit de PSD că e un partid bolşevic sau că ia măsuri bolşevice. E totuşi partidul pe care domnia sa l-a condus atâţia ani şi inclusiv astăzi îi asigură şi maşina de la SPP şi casă de protocol şi toate celelalte lucruri. Nu e normal să vorbeşti aşa de partidul tău", a declarat Ponta. Surse din partid citate de Mediafax spun că la reuniune a fost discutat "în trecere", cazul lui Mircea Geoană posibilitatea sancţionării acestuia nefiind evocată. Victor Ponta a mai spus că subiectele discuţiei de miercuri ale liderilor social-democraţi au privit doar strategia pentru începutul anului viitor, dar şi politica de alianţe faţă de partidele de opoziţie. Liderul PSD a arătat că partidul îşi doreşte ca opoziţia să fie unită la nivel parlamentar şi local, menţionând că mesajul oficial în acest sens va fi transmis probabil chiar luni către liberali şi conservatori.  

La rândul său, Mircea Geoană a declarat astăzi că dacă decizia conducerii PSD reunită, la Româneşti, a vizat gândurea unei opoziţii unite, alături de PNL şi PC, este "absolut convins" să sprijine acest demers. "Sunt absolut hotărât ca, dacă decizia anunţată ieri (miercuri - n.r.) este de a veni cu o nouă ofertă pentru gândirea unei opoziţii unite alături de PC şi PNL (...), sunt absolut convins să sprijin acest proiect fără niciun fel de ezitare", a declarat Geoană, adăugând că aceasta este direcţia corectă de acţiune pe care poporul român o aşteaptă din partea opoziţiei.  Geoană a mai spus că speră ca efortul de reunificare a opoziţiei să dea rezultate de această dată.

"Anul viitor, la început de sesiune parlamentară, trebuie să dăm asaltul final împotriva regimului Băsescu-Boc. Opoziţia unită poate să aducă cea mai bună veste în această iarnă poporului român, aceea că dărâmăm acest regim şi înlocuim acest regim cu o guvernare care într-adevăr să relanseze economia", a declarat Mircea Geoană.

×