x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: "Încasările la buget vor continua să scadă"

Geoană: "Încasările la buget vor continua să scadă"

12 Iun 2009   •   00:00
Geoană: "Încasările la buget vor continua să scadă"

Încasările la bugetul de stat vor continua să scadă şi în a doua parte a anului, ceea ce impune măsuri de eficientizare a activităţii instituţiilor, a declarat, astăzi, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, cu prilejul Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.



'Este necesar să găsim instrumente pentru a eficientiza modul în care se cheltuiesc fondurile publice, pentru că avem informaţii despre scăderea încasărilor la buget şi în a doua parte a anului', a spus preşedintele Senatului, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că în România nu există un instrument de control al modului în care sunt utilizaţi banii publici.

'Discutăm de alocările bugetare pentru o instituţie sau alta, dar nu avem un instrument clar pentru a vedea ce s-a făcut concret cu aceste sume. Un exemplu este Ministerul Transporturilor, unde s-au cheltuit miliarde de euro în ultimii ani, iar rezultatul este aproape zero', a spus Mircea Geoană.

Totodată, preşedintele Senatului a precizat că România nu s-a mişcat prea bine şi încearcă acum să absoarbă fondurile europene care trebuiau să fie deja utilizate în urmă cu doi ani.

'Se constată o accelerare a absorbţiei fondurilor europene, dar România încearcă să absoarbă acum fonduri care ar fi trebuit să fi fost folosite în urmă cu unul sau doi ani. Nici fondurile de preaderare nu au fost utilizate în totalitate, în timp ce ţările care au aderat în 2004 au obţinut chiar suplimentări ale acestor sume', a explicat preşedintele Senatului. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic