x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoana l-ar vrea pe Basescu adversar

Geoana l-ar vrea pe Basescu adversar

18 Sep 2004   •   00:00

Candidatul PSD pentru functia de premier, Mircea Geoana, este curios sa vada daca zvonurile privind desemnarea lui Traian Basescu drept contracandidat al sau dupa alegeri la postul de premier se vor confirma.

SILVIU SERGIU

In ultimele zile, speculatiile pe aceasta tema s-au intensificat, mai ales ca, pentru prima data, Basescu a evitat sa excluda in mod categoric posibilitatea de a fi desemnat drept premier al Aliantei D.A., in cazul in care aceasta formatiune va castiga alegerile parlamentare. In aceste conditii, Mircea Geoana a precizat ieri ca este curios sa afle ce va invinge intre "dorinta de putere a lui Traian Basescu si sindromul Ciorbea". Liderul PSD a sustinut ca i-ar conveni ca el si Traian Basescu sa fie din nou adversari, pentru ca "batalia" s-ar duce pe un teren care ii este mai cunoscut, spre deosebire de alegerile pentru castigarea Primariei Capitalei.

CABINET. In alta ordine de idei, Mircea Geoana a explicat ca partidul sau nu a anuntat deocamdata componenta viitorului guvern, in cazul in care PSD va castiga alegerile, atat timp cat nici Alianta PNL-PD nu a facut-o. "Ne uitam la prietenii nostri din Alianta", a raspuns sec Geoana. El crede ca Alianta D.A. intarzie sa faca acest anunt pentru ca nu are solutii, fiind vorba doar despre "mult fum" si lipsa competentei. "Au doar o portavoce care vorbeste pentru toata lumea. E forma fara fond", a spus el. Mircea Geoana a criticat si intentia Aliantei PNL-PD de a face public programului de guvernare pe fascicole, apreciind ca "programul seamana cu opera lui Ceausescu, din care se scotea cate un capitol". In ceea ce priveste oamenii pe care PSD vrea sa-i aduca in guvern dupa alegeri, Geoana a precizat ca nu s-a luat deocamdata nici o decizie, limitandu-se doar la a arata ca "oamenii foarte competenti, care corespund portretului-robot pentru functia de ministru si care fac parte din actualul Executiv, vor putea sa se regaseasca si intr-un viitor Guvern PSD".

PENSII SUPLIMENTARE

Pensionarii romani din agricultura vor beneficia, din 2007, de o pensie suplimentara din partea UE, de peste 65 de euro, a anuntat ieri ministrul de Externe, Mircea Geoana. El a precizat ca pana atunci va fi necesar ca pensionarii agricultori sa aiba puse la punct toate documentele necesare. Geoana a precizat ca pensia oferita de UE va creste ulterior momentului 2007, cand Romania ar putea deveni membra UE. El a precizat ca pensia acordata de UE se va adauga pensiei platita de statul roman.

"RECHINII DEVIN DELFINI"

Mircea Geoana a mai spus ca dupa inchiderea capitolului "Concurenta", "rechinii reali sau imaginari din economia romaneasca se vor transforma intr-o echipa economica care va avea acces la ajutorul de stat, conform regulilor europene". "Ajutorul de stat nu va disparea, ci se va transforma intr-un instrument transparent si aplicat uniform, de stimulare a companiilor romanesti care au un potential inovativ important, potential de export competitiv si potential de dezvoltare si crearea de noi locuri de munca, a spus Geoana."
×
Subiecte în articol: politic geoană