x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană: România a devenit un fel de experiment, cobai, poligon de încercare al guvernanţilor

Geoană: România a devenit un fel de experiment, cobai, poligon de încercare al guvernanţilor

28 Mai 2010   •   00:00

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat vineri, la Segarcea (Dolj), că România a devenit un "cobai" şi un "poligon de încercări" pentru Cabinetul Boc, el apreciind că, "în câteva luni", specialiştii FMI se vor întoarce la Bucureşti pentru că programul anticriză este nerealist.
"România este un fel de experiment, de cobai, de poligon de încercare, dar nu al FMI, ci al propriilor guvernanţi. Deci FMI a ajuns să fie mai relaxat şi mai just, din punct de vedere social, în propunerea pe care a făcut-o Guvernului, decât propriii noştri guvernanţi. Este o chestiune fără precedent", a declarat Geoană, citat de corespondentul Mediafax.
Geoană susţine că experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) se vor reîntoarce în România în "câteva luni", întrucât programul propus de Guvern nu este realist.
"Anticipez o revenire a FMI în următoarele câteva luni, pentru că acest program este nerealist şi va produce şi o rezistenţă socială deosebită şi vom reveni, probabil, către o formulă în care şi taxele, şi impozitele vor creşte", a afirmat preşedintele Senatului.
El apreciază că "teza" securităţii naţionale pentru implementarea măsurilor de reducere a salariilor şi pensiilor nu va trece de Curtea Constituţională.
"Este evident că măsurile pe care Guvernul va încerca să le impună nu vor produce rezultatele scontate pentru că teza conform cărora aceste măsuri sunt din zona siguranţei naţionale este pur şi simplu o bătaie de joc şi nu ţine nici măcar în faţa unui student de anul întâi la Drept, dar în faţa Curţii Constituţionale?", a mai spus Mircea Geoană.
Fostul preşedinte al PSD consideră că principiul "proastei guvernări" ar trebui introdus în conceptul de securitate naţională, aşa cum a propus şi preşedintele Traian Băsescu în urmă cu câţiva ani.
"Va trebui să ne uităm mai atent la propunerea pe care Traian Băsescu a făcut-o în 2007 de a introduce în noul concept de securitate naţională proasta guvernare ca un risc la adresa siguranţei naţionale. Dacă ar trebui să judecăm azi guvernarea Boc-Băsescu, este o guvernare care întruneşte toate elementele de definiţie a proastei guvernări. Această guvernare reprezintă un risc la adresa siguranţei naţionale", a mai afirmat Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: politic