x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană s-a luat după Tăriceanu. Alianţă între liberali şi socialişti

Geoană s-a luat după Tăriceanu. Alianţă între liberali şi socialişti

de Marius Gîrlașiu    |    15 Feb 2016   •   09:49
Geoană s-a luat după Tăriceanu. Alianţă între liberali şi socialişti
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Liberalii au bătut palma cu partidul lui Mircea Geoană și vor încheia un protocol pentru alegerile din acest an. Alianţa dintre PNL și PSRO vine ca răspuns la mișcările de trupe realizate în ultima perioadă de social-democraţi, care au semnat colaborări cu ALDE și UNPR.

Mircea Geoană a urmat modelul lui Călin Popescu Tăriceanu, liberalul plecat din PNL şi înfrăţit peste noapte cu „duşmanii” ideologici din PSD. Fostul candidat la preşedinţia României a realizat mişcarea în sens invers. S-a despărţit de social-democraţi şi s-a aliat cu rivalii liberali. Alianţa PNLPSRO reprezintă răspunsul liberalilor după mutările realizate de Liviu Dragnea, care a reuşit să atragă de partea PSD formaţiunile conduse de C.P. Tăriceanu şi Gabriel Oprea. Protocolul semnat pentru alegerile locale ar putea fi extins şi în vederea alegerilor parlamentare, spun surse din PNL.

Împreună, dar nu prea
Alianţa dintre liberali şi socialiştii lui Mircea Geoană va fi una în care fiecare partid va fi pe cont propriu în bătălia electorală. „Nu este vorba de o alianţă politică, este vorba de un acord politic postelectoral. Mergem pe liste proprii, avem candidaţi proprii, avem oferta noastră politică, suntem un partid de centru stânga modern, suntem social- democraţi moderni”, a explicat liderul PSRO. Fostul lider al PSD susţine că mariajul politic cu noul PNL nu va crea o altă uniune social-liberală. „Liberalii au altă doctrină, foarte bine. Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut”, a detaliat Geoană termenii acordului cu liberalii. Liderul socialist a mai explicat că protocolul cu PNL prevede „tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului şi după ziua votului”, iar susţinerea candidaţilor celuilalt partid se va face doar în cazul în care se va ajunge la alegeri locale în două tururi de scrutin.

Vreau să ducem o luptă nemiloasă împotriva coaliției răului, care încearcă cu disperare să păstreze vechiul mod de a face politică în România. PSD şi acoliții lor şi Traian Băsescu sunt din acelaşi film. Mircea Geoană, preşedinte PSRO

Nu vrea la Primărie
Bătălia prezidențială din 2009 dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu s-ar fi putut reedita anul acesta în scrutinul pentru Primăria Capitalei. Dacă Traian Băsescu a evitat să-şi anunțe clar candidatura, Geoană a precizat că, pentru moment, nu intenționează să candideze.
 

×