x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Geoană "Slabe speranţe ca moţiunea PSD să nu fie depusă"

Geoană "Slabe speranţe ca moţiunea PSD să nu fie depusă"

de Jurnalul National    |    04 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri după intălnirea cu grupurile parlamentare, că există "slabe speranţe" ca formaţiunea sa să renunţe la depunerea moţiunii de cenzură după discuţiile pe care le va iniţia in această perioadă cu celelalte partide parlamentare.

"Ieşirea din ambiguitate a PSD este un lucru obligatoriu pentru partidul nostru. In acest moment renunţarea la moţiune nu este o opţiune pentru noi, ea a fost reconfirmată de grupurile parlamentare", a precizat Geoană. El a recunoscut că la şedinţa grupurilor parlamentare, au existat propuneri ca PSD să incheie un parteneriat strategic cu PNL, dar a precizat că un astfel de acord este propus şi altor partide interesate "intr-o construcţie strategică pe termen mediu".

Liderul PSD a primit din partea senatorilor şi deputaţilor social-democraţi, mandat să negocieze cu celelalte partide formarea unei majorităţi care să işi asume un nou program de guvernare.

Geoană va iniţia discuţii cu celelalte partide in următoarele zile, mandatul pentru aceste discuţii fiind ca o eventuală nouă majoritate parlamentară să işi asume susţinerea şi a unor obiective pe termen lung.

In acest sens el a menţionat realizarea unui pact naţional pentru educaţie, acordarea de subvenţii in agricultură, continuarea procesului de majorare a pensiilor, acordarea a cel puţin 7% din PIB pentru Sănătate, reducerea TVA la alimentele de bază.
  Â

×
Subiecte în articol: politic