x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Ciamba, noul ambasador al României în Grecia

George Ciamba, noul ambasador al României în Grecia

24 Sep 2019   •   15:03
George Ciamba, noul ambasador al României în Grecia

Comisiile reunite de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat aviz favorabil, în unanimitate, numirii lui George Ciamba în funcţia de ambasador al României în Republica Elenă.
La audierea sa în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Ciamba, actual ministru delegat pentru Afaceri Europene, a pledat pentru continuarea schimburilor bilaterale între cele două ţări.

"Ca să putem să împingem o agendă europeană avem nevoie de un grup de ţări care să aibă interese similare. Formatul România - Bulgaria - Serbia - Grecia are valoare la nivelul comunităţilor locale. E o continuitate teritorială, ceea ce poate da impuls cooperării transfrontaliere. Schimburile bilaterale trebuie să continue", a spus acesta. El a menţionat că toate asociaţiile de aromâni din Grecia se identifică cu statul grec, fapt care crează probleme în interacțiunea cu ei.

Ambasadorul este de părere că România trebuie să aibă un oficiu consular şi un consul onorific în Creta datorită faptului că mulți români aleg să-și petreacă vacanțele pe insulă. 

AGERPRES

×