x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică George Ciamba: România Centenară va fi implicată în cel mai grandios proiect politic de integrare din istorie

George Ciamba: România Centenară va fi implicată în cel mai grandios proiect politic de integrare din istorie

01 Dec 2018   •   14:50
George Ciamba: România Centenară va fi implicată în cel mai grandios proiect politic de integrare din istorie

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, afirmă, într-un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale, că România Centenară va fi implicată în remodelarea viitorului celui mai "grandios" proiect politic de integrare din istorie - proiectul european, precizând, pe de altă parte, că obiectivele naţionale pot fi atinse numai atunci când societatea găseşte puterea de a conlucra.

"Au trecut 100 de ani de la momentul în care generaţia de la 1918 a reuşit Marea Unire, iar România sărbătoreşte acest Centenar ca un stat democratic, parte dintr-o structura de alianţe care au făcut-o mai puternică, mai sigură şi mai prosperă.
Sărbătorirea Centenarului este cel mai bun moment pentru a ne bucura de reuşitele obţinute de-a lungul acestui secol, prin implicarea şi perseverenţa tuturor actorilor politici şi instituţionali, a elitelor culturale şi diplomatice, dar şi a societăţii româneşti. Este momentul să ne amintim că obiectivele naţionale pot fi atinse numai atunci când societatea românească găseşte puterea de a conlucra, de a-şi valorifica resursele consensual şi ambiţia, de a acţiona unitar pentru idealuri comune", a declarat Ciamba, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

Demnitarul aminteşte că România este, de peste 11 ani, membru deplin al Uniunii Europene, calitate care a adus ţării foarte multe beneficii. "Cel mai important dintre acestea este apartenenţa la proiectul european, la o comunitate bazată pe principii şi valori pe care le împărtăşim deplin", a afirmat ministrul.

El susţine că România este pregătită să-şi asume, pentru prima dată, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, "o misiune cu multiple provocări" şi "o oportunitate pentru România de a-şi demonstra vocaţia proeuropeană şi de a acţiona în continuare ca un partener credibil şi solidar".

"O Uniune prosperă nu poate funcţiona fără coeziune. Fundamentul avansării proiectului european constă în asigurarea de către Uniune a coeziunii politice, economice şi sociale. România Centenară va fi implicată deplin în remodelarea viitorului celui mai grandios proiect politic de integrare din istorie - proiectul european. Suntem pregătiţi să ne asumăm acest rol şi vom demonstra acest lucru pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a asigurat George Ciamba.

El i-a îndemnat pe români să aibă încredere în viitorul României şi al Europei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: George Ciamba