x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gigi Becali candidează oficial pentru preşedenţia României

Gigi Becali candidează oficial pentru preşedenţia României

03 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele Partidului Noua Generaţie - Creştin Democrat (PNG-CD), George Becali, şi-a lansat, sâmbătă, la Palatul din Aleea Alexandru, candidatura la alegerile prezidenţiale, având sloganul "Credinţă, nădejde şi dragoste". Gigi Becali a anunţat că PNG-CD a strâns deja 270.000 de semnături, astfel încât îndeplineşte toate condiţiile pentru a candida, deşi nu a mai primit binecuvântarea mamei sale.



Lansarea candidaturii lui Gigi Becali nu a fost lipsită de mici incidente. Înainte ca televiziunile să transmită în direct discursul său, Becali şi-a dat seama că vocea sa nu se va auzi, deoarece microfoanele erau aşezate pe o măsuţă, în timp ce el stătea în picioare, înconjurat de oamenii săi apropiaţi. A cerut să i se aducă un scaun, însă l-a deranjat că ceilalţi stăteau în picioare. A venit atunci cu o idee, să i se aducă un pupitru "aşa cum are Băsescu la Cotroceni". Cum un asemenea obiect nu s-a găsit în Palat, Becali s-a gândit să pună o altă măsuţă peste cea existentă. Până la urmă a renunţat, după ce toată lumea a căzut de acord că era o imagine urâtă.

La începutul discursului, notează Agerpres,  Gigi Becali a spus că principalul său contracandidat este Mircea Geoană, pentru că Traian Băsescu nu şi-a anunţat candidatura. Dacă Traian Băsescu va candida, atunci Becali este sigur că va fi pe locul al treilea, deoarece "îl va bate" la urne pe liberalul Crin Antonescu. De asemenea, în timpul campaniei electorale nu va ataca pe nimeni, ci va veni numai cu "lucruri bune".

Becali susţine că experienţa de europarlamentar l-a schimbat mult. "La Bruxelles toată lumea este civilizată. Oamenii se salută pe stradă, merg la serviciu, nu la cazinouri sau în sex-shop-uri, ca la noi. E adevărat că la noi femeile sunt mai frumoase. (...) Daţi-mi zece ani de mandat şi o să fac o Românie pe care să o iubească Dumnezeu. Mi-am dat seama că suntem un popor de barbari", a spus Becali.

Europarlamentarul se opune liberalizării prostituţiei şi consumului legal de droguri.

"Dacă vreţi prostituţie şi droguri, alegeţi-l pe Traian Băsescu. Eu nu concep aşa ceva, să dăm voie diavolului să intre în viaţa oamenilor", a adăugat Becali, susţinând că nu este de acord nici cu paşapoartele biometrice, pentru că nu vrea ca "dracu să intre" în documentele lui. George Becali a fost ales europarlamentar independent pe 7 iunie a.c. După alegerile parlamentare din noiembrie 2008 el s-a retras de la şefia PNG-CD, însă în acest an a preluat din nou conducerea partidului. 


×