x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gigi Becali cere instanţei să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara!

Gigi Becali cere instanţei să îi ridice interdicţia de a părăsi ţara!

08 Iun 2009   •   00:00

Judecătoria sectorului 1 judecă mâine o nouă o cerere de a lui Gigi Becali de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara. Latifundiarul a depus această cerere la instanţă în 3 iunie. La sfârşitul săptămânii trecute Becali şi-a retras de pe rol o solicitare asemănătoare.



Gigi Becali a obţinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM în timp ce se afla în arest preventiv. Patronul Stelei a obţinut, la aceeaşi instanţă, posibilitatea de a merge în campania electorală, în ţară. În 7 mai, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis în parte un capăt de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingând solicitarea acestuia de a pleca în străinătate. Judecătoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore de a pleca din Bucureşti sau judeţul Ilfov să anunţe autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa, arată Mediafax.

Hotărârea a fost atacată cu recurs care s-a judecat, o săptămână mai târziu, la Tribunalul Capitalei, instanţa menţinând decizia judecătoriei. În motivarea deciziei Judecătoriei sectorului 1 se arăta că lui Becali i s-au ridicat parţial interdicţiile doar în vederea exercitării în mod corespunzător a dreptului constituţional de a fi ales, orice candidat având dreptul de a-şi face campanie electorală.

×
Subiecte în articol: politic gigi becali