x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Autorităţile trebuie să condamne ferm gesturile agresive şi discriminatorii împotriva românilor din Marea Britanie

Alina Gorghiu: Autorităţile trebuie să condamne ferm gesturile agresive şi discriminatorii împotriva românilor din Marea Britanie

10 Iul 2016   •   14:52
Alina Gorghiu: Autorităţile trebuie să condamne ferm gesturile agresive şi discriminatorii împotriva românilor din Marea Britanie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu consideră că autorităţile trebuie să condamne "cât se poate de ferm" gesturile discriminatorii împotriva cetăţenilor care trăiesc în Marea Britanie.

Declaraţia Alinei Gorghiu vine după ce un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de vineri în localitatea Norwich din Marea Britanie.

"Reacţia comunităţii este uimitoare şi îmi dă speranţă că derapajele de genul acesta vor fi respinse în primul rând de oamenii obişnuiţi. În acelaşi timp, autorităţile trebuie să condamne cât se poate de ferm gesturile discriminatorii şi agresive împotriva cetăţenilor care trăiesc în Marea Britanie. Trebuie luate, cât mai repede, măsuri pentru ca ei să se simtă în siguranţă, în ţara în care sunt bine integraţi şi la a cărei economii contribuie din plin", a scris Gorghiu, duminică, pe contul său de Facebook.

Şi MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice situaţia şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie.

"MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetăţenilor români. Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie", a informat MAE într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Totodată, MAE a adresat mulţumiri comunităţii de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu pnl brexit Marea Britanie