x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu către românii din străinătate: Puteţi opta pentru votul prin corespondenţă la parlamentare

Gorghiu către românii din străinătate: Puteţi opta pentru votul prin corespondenţă la parlamentare

16 Iun 2016   •   10:40
Gorghiu către românii din străinătate: Puteţi opta pentru votul prin corespondenţă la parlamentare

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le transmite românilor din străinătate că la alegerile parlamentare din toamnă pot opta pentru votul prin corespondenţă dacă sunt înscrişi în Registrul Electoral, ea subliniind că instituţiile în drept trebuie să procedeze la o campanie de informare cât mai vizibilă în acest sens.


"La alegerile parlamentare de anul acesta se va putea vota, pentru prima oară, prin corespondenţă. (...) Dacă locuiţi peste hotare şi vreţi să participaţi la alegerile generale, trebuie să vă înscrieţi în Registrul Electoral, unde aveţi posibilitatea de a opta pentru votul prin corespondenţă", a scris Alina Gorghiu, joi, pe Facebook.

Copreşedintele PNL îşi exprimă speranţa ca "eforturile instituţiilor responsabile de informarea cetăţenilor de peste hotare să fie mult mai vizibile în perioada care urmează".

"Alegerile prezidenţiale ne-au arătat că românii din străinătate vor să rămână conectaţi la realitatea naţională şi să se implice în deciziile care ne privesc pe noi toţi", afirmă ea.

Gorghiu îi îndeamnă, de asemenea, pe românii din ţară să îşi ajute concetăţenii din străinătate cu informaţii utile pornind de la datele prezentate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente. "Haideţi, fiecare, să-i ajutăm pe prietenii noştri din străinătate să afle cum pot vota", mai scrie ea.

Sursa: AGERPRES

×