x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: Cer PSD să nu împiedice ancheta printr-un vot împotriva urmăririi penale a lui Corlăţean

Gorghiu: Cer PSD să nu împiedice ancheta printr-un vot împotriva urmăririi penale a lui Corlăţean

16 Mai 2016   •   13:49
Gorghiu: Cer PSD să nu împiedice ancheta printr-un vot împotriva urmăririi penale a lui Corlăţean

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu cere PSD să nu împiedice ancheta în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean, printr-un vot împotriva solicitării DNA.


"În 2014, foarte mulţi români din diaspora au fost împiedicaţi să voteze. Cei care au dorit să-şi exercite acest drept au suportat ore în şir de aşteptat, în ploaie, la cozile umilinţei. Aparatul de stat al PSD a călcat democraţia în picioare ca să-şi scoată candidatul câştigător. Românii din diaspora, dar şi noi cei din ţară aşteptăm un deznodământ al anchetei în acest caz. E bine că se întâmplă totuşi ceva, fie şi la un an şi jumătate de la cea mai gravă încălcare a drepturilor electorale petrecută în România ultimilor ani. Îngrădirea drepturilor cetăţenilor a fost dintotdeauna specialitatea PSD. Le cer să aibă decenţa de a nu împiedica această anchetă printr-un vot împotriva urmăririi penale. E momentul să plece capul în pământ, să-şi recunoască abuzul şi să le ceară scuze românilor. Asta pentru că votul nu e o lozincă", a scris luni Gorghiu pe Facebook.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul diaspora.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Kovesi a transmis procurorului general al PÎÎCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Corlăţean în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu Titus Corlăţean pnl psd dna