x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu îşi cere scuze pentru declaraţiile lui Calimente: Riscă să candideze în Bulgaria

Gorghiu îşi cere scuze pentru declaraţiile lui Calimente: Riscă să candideze în Bulgaria

04 Noi 2015   •   14:58
Gorghiu îşi cere scuze pentru declaraţiile lui Calimente: Riscă să candideze în Bulgaria
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a cerut scuze, miercuri, în legătură cu declaraţiile făcute la un post de televiziune de deputatul PNL Mihăiţă Calimente despre faptul că "strada" ar trebui să îi voteze pe bulgari dacă nu îi preferă pe liberali, în contextul unor eventuale alegeri anticipate.

"Vreau să-mi cer eu scuze public faţă de o declaraţie neinspirată a unuia dintre colegii noştri din Parlament. E vorba de declaraţia lui Calimente. Şi când spun total neinspirată e o etichetă foarte blândă pe care o dau în public. Dar credeţi-mă că, în privat, discuţia cu domnul Calimente va avea loc în cu totul alţi termeni. (...) Riscă să candideze în Bulgaria. Cazul va fi discutat în primul BPN", a precizat Gorghiu.

În respectiva emisiune TV, deputatul Mihăiţă Calimente a vorbit despre soluţiile de după demisia premierului Victor Ponta şi depunerea mandatului Guvernului.

"Ori actuala majoritate reuşeşte să rămână împreună şi prezintă un alt candidat pentru învestitura de prim-ministru, ori se realizează altă majoritate parlamentară, dacă actuala majoritate nu mai rezistă în forma în care este şi cineva de la noua majoritate va fi învestit în funcţia de prim-ministru. (...) Şi alegerile anticipate ar fi binevenite, dar după cum ştim este foarte greu de obţinut un vot în Parlament pentru alegeri anticipate. Nu s-a reuşit niciodată în nicio legislatură", a declarat Calimente, la România TV.

"Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari", a adăugat Calimente, întrebat ce se va întâmpla dacă "strada" nu va dori să-i voteze pe liberali.

Ulterior, deputatul liberal şi-a cerut scuze.

"Îmi cer scuze publice pentru declaraţiile făcute astăzi în cadrul unei emisiuni TV. Îmi cer scuze pentru declaraţiile pe care le-am făcut astăzi în privinţa votului pe care l-ar putea acorda cei care au protestat faţă de tragedia de la clubul Colectiv. În acest sens, îmi retrag afirmaţiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate şi îi rog pe cei care s-au simţit lezaţi de acestea să-mi scuze comportamentul şi să-mi accepte scuzele", a transmis, miercuri, Calimente, printr-un comunicat de presă.

×