x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gorghiu: PSD să sprijine proiectul PNL privind votul prin corespondenţă; comisia să înceapă urgent dezbaterile

Gorghiu: PSD să sprijine proiectul PNL privind votul prin corespondenţă; comisia să înceapă urgent dezbaterile

08 Sep 2015   •   10:50
 Gorghiu: PSD să sprijine proiectul PNL privind votul prin corespondenţă; comisia să înceapă urgent dezbaterile

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu solicită PSD să sprijine proiectul liberalilor cu privire la votul prin corespondenţă, dar şi comisiei speciale să înceapă urgent dezbaterile în acest caz.

"Solicit PSD să dea dovadă de bună credinţă: să sprijine proiectul privind votul prin corespondenţă şi să respecte calendarul pe care l-am propus pentru adoptarea acestei legi. Cer comisiei speciale să înceapă de urgenţă dezbaterile pe această lege", a scris marţi Gorghiu pe Facebook.

Ea remarcă faptul că odată cu schimbarea conducerii PSD s-a modificat şi atitudinea acestui partid în privinţa votului prin corespondenţă pentru diasporă. Gorghiu spune că dezbaterile ar trebui să pornească de la proiectul PNL privind votul prin corespondenţă.

"Există un singur mod în care PSD îi poate convinge pe români că a lăsat în urma resentimentele faţă de votanţii de peste hotare: prin adoptarea, până la 1 noiembrie, a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă, pe care PNL l-a iniţiat, l-a supus consultării cu toţi actorii implicaţi şi l-a pregătit pentru dezbaterea parlamentară. Suntem într-o cursă contra timp, pentru a le putea garanta românilor din diaspora posibilitatea de a vota la alegerile generale din 2016. Ajunşi atât de aproape de 'linia de sosire', nu avem niciun motiv să abandonăm un proiect la cheie şi să începem dezbaterea de la zero. PNL nu va cădea în această capcană", a afirmat Alina Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seara, că nu crede că în cazul legii prin corespondenţă mai trebuie să iniţieze o consultare cu partidele parlamentare, arătând că acestea s-au angajat să o abordeze cu toată forţa, motiv pentru care ar trebui să poftească la treabă.

"Nu cred că este nevoie de o nouă rundă de consultare iniţiată de mine. Pe de altă parte, am constatat cu mulţumire că partidele în această sesiune doresc să abordeze, cel puţin aşa am înţeles din comunicarea publică, cu toată forţa această lege a votului prin corespondenţă. Sper să se ţină de ea şi până la sfârşitul sesiunii să avem această lege. Este o promisiune pe care au făcut-o toate partidele, vă amintiţi? După ce au ieşit de la mine, de la consultări. Toţi au dat declaraţii, toţi au spus că vor legea respectivă. Să poftească la treabă", a afirmat Iohannis, în conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu pnl