x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grecia: Ministrul de finanțe german, Wolfgang Schauble, "otrăvește" relațiile dintre Berlin și Atena

Grecia: Ministrul de finanțe german, Wolfgang Schauble, "otrăvește" relațiile dintre Berlin și Atena

14 Mar 2015   •   21:06
Grecia: Ministrul de finanțe german, Wolfgang Schauble, "otrăvește" relațiile dintre Berlin și Atena

Ministrul apărării elen, Panos Kammenos, a lansat sâmbătă un atac la adresa ministrului de finanțe german, Wolfgang Schauble, pe care l-a acuzat că otrăvește relațiile dintre Grecia și Germania, informează AFP.

"Schauble otrăvește relațiile dintre cele două țări", a declarat ministrul grec, lider al partidului de dreapta Grecii Independenți (ANEL), partener cu stânga radicală Syriza în coaliția condusă de premierul Alexis Tsipras. "Nu înțeleg de ce se ia în fiecare zi de Grecia cu noi declarații. Parcă ar fi un război psihologic", a spus el, într-un interviu acordat ziarului Bild.

Pentru numeroși greci, Wolfgang Schauble, care reprezintă linia dură din politica europeană față de Atena, a devenit o figură urâtă de greci, căci nu face economie de critici la adresa noului executiv elen și în special a excentricului său omolog, Yanis Varoufakis.

Kammenos, cunoscut pentru diatribele sale antigermane încă înainte de venirea la putere, crede că Schauble nu are dreptul să le facă morală grecilor în ceea ce privește corupția, unul dintre flagelurile care afectează economia elenă.

"Nu e ca și cum Germania și Schauble au fost mereu perfecți. Noi, grecii, ne amintim foarte bine că dl Schauble a fost nevoit să renunțe la postul său de președinte de partid (Uniunea Creștin-Democrată, CDU) pentru că a fost implicat într-un scandal de corupție. Și totuși acum este ministru de finanțe!", a adăugat Kammenos.

×
Subiecte în articol: wolfgang schauble