x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Grindeanu: Bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate

Sorin Grindeanu: Bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate

de Alice Petrescu    |    05 Mar 2021   •   13:21
Sorin Grindeanu: Bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate
Sursa foto: Lucian Alecu

Bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate, scrie prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, pe pagina sa de socializare: „Există simultan ministere desființate care primesc bani din buget și ministere neînființate care obțin finanțare bugetară”.

Liderul PSD susține că partidele din Coaliția de guvernare au înființat ministere noi prin ordonanță de urgență, dar nu au dat și Hotărârile de Guvern prin care se reorganizau instituțiile.

„Asta fiindcă au prelungit cearta pe sinecurile bine plătite din bani publici. PNL și USR s-au bătut ca șacalii cum să împartă Economia și Energia, până după momentul în care bugetul a ajuns în Parlament și a fost votat. Așa s-a ajuns la un fapt unic în istoria țării și a bugetului de stat: există simultan ministere desființate care primesc bani din buget și ministere neînființate care obțin finanțare bugetară! O aberație legislativă cum numai actuala Coaliție a haosului este în stare să producă! Rezultatul este că bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate! Așa se întâmplă când bugetul țării ajunge masa pe care ei își duc lupta pentru ciolan”, mai spune Grindeanu

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat marţi, 2 martie, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, în forma propusă de Guvernul condus de Florin Cîțu, fără niciun amendament. În favoarea proiectului Legii bugetului  au votat 234 de deputați și senatori, iar 170 de parlamentari au votat împotrivă.

Bugetul pe 2021 este fundamentat pe o creştere economică de 4,3% şi un deficit bugetar cash de 7,16%, cu venituri în creştere cu 13%, până la 365 mld. lei şi cheltuieli de 445 mld. lei, în creştere cu 5%.

Social-democrații au acuzat coaliția de guvernare că a instaurat „dictatura bugetară” și a impus controlul absolut asupra bugetului, contrar prevederilor constituționale și cutumelor democratice.

 

 

 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu