În pline neînţelegeri ale coaliţiei privind deconcentratele, Organizaţia PSD Constanţa pune gaz pe foc şi ameninţă că va rupe alianţa cu PD-L dacă, până la sfârşitul lunii mai, persoanele nominalizate de filială la şefia unor structuri regionale nu vor fi numite în funcţii.
Pesediştii constănţeni s-au făcut foc şi pară că miniştrii PD-L le blochează numirile în funcţie, iar cei ai PSD stau cu braţele în sân, şi au trecut la presiuni pentru a-şi rezolva problema. În timp ce Marian Vanghelie luptă la şedinţele coaliţiei să-şi impună oamenii, liderul Organizaţiei Constanţa, Radu Mazăre, a ales calea unei scrisori, pe care a trimis-o în cursul zilei de ieri atât Biroului Permanent Naţional al PSD, lui Mircea Geoană şi lui Adrian Năstase, cât şi şefilor de la Bucureşti şi Teleorman, Marian Vanghelie şi, respectiv, Liviu Dragnea.În misivă, Mazăre reproşează pe de o parte că, la marea împărţeală de la începutul anului, filiala constănţeană, deşi "cea mai puternică a PSD", nu a primit, spre deosebire de cea a PD-L, nici o companie sau agenţie naţională, iar, pe de altă parte, că miniştrii PD-L nu au dat curs nominalizărilor organizaţiei pentru şefia deconcentratelor.
Pentru a debloca situaţia, Mazăre se adresează în scrisoare miniştrilor PSD din cabinetul Boc, cărora le cere "să numească de urgenţă" persoanele propuse de filială la cârma mai multor structuri regionale: Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud Est Constanţa, Regionala CFR Infrastructură Constanţa, Regionala CFR Călători Constanţa, Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, Secretariatul Naţional Român al Reţelei Universitare de la Marea Neagră, Sanatoriul Balnear Techirghiol şi Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud Est.
Nemulţumiri în filială
"Disproporţia repartizării la nivelul judeţului Constanţa a acestor companii/agenţii naţionale între PD-L şi PSD în raport cu rezultatul alegerilor generale din noimebrie 2008 la nivel judeţean a creat o stare de nemulţumire în rândul membrilor Organizaţiei judeţene Constanţa, care s-a amplificat o dată cu tolerarea de către conducerea naţională a PSD a abuzurilor partenerilor de coaliţie", scrie Mazăre liderilor şi conducerii centrale a PSD, dându-le doar trei zile pentru a rezolva situaţia:
"În condiţiile în care, până la sfârşitul lunii mai a.c., nu se numesc persoanele nominalizate de Organizaţia PSD Constanţa, vom considera protocolul coaliţiei PSD-PD-L încheiat în ianuarie 2009 nul".
Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a confirmat pentru Jurnalul Naţional starea de nemulţumire din organizaţie şi a explicat că, atâta timp cât condiţiile prevăzute în protocol nu sunt respectate, acesta nu mai poate continua. "Dacă un contract nu este repectat atunci el devine nul", a precizat Constantinescu.
Tergiversări politice şi fortuite
Aflat ieri la Tulcea, Mircea Geoană a admis că PSD se confruntă cu tergiversări de natură politică sau "fortuită" privind numirile în funcţii ale membrilor săi. "Suntem într-o situaţie oarecum inedită: la şase luni după preluarea guvernării, încă mai există tergiversări de natură politică sau de natură fortuită în asigurarea resurselor umane de care acest partid al nostru are nevoie pentru a-şi pune în aplicare politicile publice la care s-a angajat", a declarat Geoană, potrivit Mediafax.
În privinţa propunerii făcute de Vanghelie ca Adrian Iovan să fie numit la conducerea Tarom, Geoană a arătat că desemnarea controversatului pilot nu este de actualitate. "Pentru propunerea de la Tarom există o altă nominalizare din partea noastră, deci această desemnare nu este de actualitate. Sunt convins că azi ministrul Berceanu va putea să ia deciziile cele mai bune pentru a asigura o conducere permanentă, nu doar interimară, şi la Tarom şi la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti", a spus Geoană.
Citiţi aici scrisoarea organizaţiei PSD Constanţa