x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Grupul esticilor - Lobby antivize de SUA

Grupul esticilor - Lobby antivize de SUA

de Irina Cristea    |    02 Mai 2007   •   00:00

Mai multe state est-europene, printre care şi Romania, se pregătesc să apeleze la un grup de lobby pentru a obţine din partea administraţiei SUA anularea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii lor care doresc să ajungă pe pămant american.

Informaţia a fost dată publicităţii de agenţia germană DPA, iar Ministerul Roman al Afacerilor Externe a precizat că, in cazul Romaniei, proiectul este in faza procedurilor interne. "Problema vizelor nu este o prioritate a Congresului american", a explicat, pentru DPA, purtătoarea de cuvant a Ministerului ceh de Externe, Zuzana Opletalova. "Grupul de lobby va fi o extensie a prerogativelor ambasadelor noastre", a mai spus oficialul ceh.

IN STUDIU. Cele şapte state ar urma să fie reprezentate de firma Dutko Worldwide, in contul căreia fiecare guvern ar "vărsa" o contribuţie lunară de 5.000 de dolari. Purtătorul de cuvant al MAE, Corina Vinţan (foto), a declarat, pentru Mediafax, că Romania intenţionează să se alăture acestei iniţiative. Ea a precizat insă că, pentru moment, nu se poate vorbi despre costurile unei asemenea acţiuni, deoarece alăturarea la grupul statelor est-europene este in faza de proceduri interne.
Angelo Brezoianu/ROMPRES FOTO

×
Subiecte în articol: politic