x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Gura Elenei Udrea adevăr grăieşte?

Gura Elenei Udrea adevăr grăieşte?

de Gabriela Antoniu    |    01 Feb 2012   •   21:00
Gura Elenei Udrea adevăr grăieşte?

Ministrul Elena Udrea s-a alaturat joi vocilor din PDL care sustin ca e nevoie de o schimbare la nivelul Guvernului. Printre laude si autocritici, Udrea scrie pe blogul perso­nal ca este nevoie de 'recredibilizare la nivelul Guvernului', nu pentru ca ministrii nu ar fi muncit pe branci, ci pentru ca e nevoie de 'un nou mo­ment care sa genereze speranta', de 'un nou drum', pe care sa se por­neasca 'in forta'.

Ea aminteste despre in­talnirea de miercuri a parlamenta­rilor PDL cu conducerea partidului si recunoaste ca acolo au avut loc dez­bateri aprinse, replici durei, abor­dari nervoase, si ajunge la concluzia 'este nevoie sa facem ceva, sa schimbam ritmul, sa revenim in ofensiva'. 'Am fost un guvern responsa­bil, care a sacrificat voturile partidului, dar a luat masurile fara de care Ro­mania ar fi putut fi in situatia Greciei astazi...

Am inteles ca acest curaj ne va costa din punct de vedere electoral, dar am ales sa salvam tara, gandindu-ne ca pentru partid ne va ra­mane timp dupa ce vom trece de mo­mentele economice dificile, atunci cand efectele pozitive ale actiunilor guvernamentale se vor vedea in bu­zunarele romanilor', explica Udrea. Si dupa ce a laudat performantele Guvernului Boc, deci si ale ei, Elena Udrea a trecut la autocritica. 'Noi, preocupati sa salvam tara, am lasat in urma oamenii! Din pacate, ne-am dat seama de asta abia dupa ce ne­mul­tumirile au fost strigate in strada!', adauga Udrea.

Ea conside­ra ca 'evolutiile pozitive ale eco­no­miei romanesti, toate aprecierile la nivel international de care se bucura tara noastra, rezultat al activitatii acestui Guvern, nu sunt suficiente astazi'. Udrea aminteste ca a spus de multe ori ca este nevoie de recredibili­zare la nivelul Guvernului pentru ca 'avem cu totii nevoie de un nou moment care sa genereze speranta'. Dar si consum! 'Optimismul ro­ma­ni­lor a facut ca anul trecut consumul sa creasca, ceea ce a generat crestere economica. Spre exemplu, cea mai mare crestere, de 29%, au avut-o chel­tuielile romanilor pentru va­can­te!', scrie Udrea.

'Deci, avem nevoie de incredere, avem nevoie sa fim convinsi ca cei care ne guverneaza stiu exact incotro mergem. Iar acestia, in mod evident pentru oricine, suntem noi, cei din coalitia de guvernamant, cei care am demonstrat ca avem so­lu­tii reale, si nu opozitia infantila, gu­ra­liva si lenesa. (…) Guvernul si gu­ver­narea trebuie sa fie mandria, argu­men­tul principal electoral al PDL, nu o greutate care sa atarne de pi­cioa­rele lui. Guvernul trebuie sa fie pu­ternic, prin cei care il compun, dar si prin sustinerea din Parlament. Pentru asta este nevoie de un drum nou, pe care sa pornim in forta, dar nea­pa­rat impreuna!', mai scrie Elena Udrea.

Gherasim cere intrunirea Colegiului Director
Pe de alta parte, deputatul PDL Vasile Gherasim a declarat ieri pentru Mediafax ca exista o nemultumire in randul primarilor si al parlamentarilor PDL, ca ar fi necesara o schimbare mai profunda la partid si la Guvern si propune intrunirea Colegiului Director al PDL pentru stabilirea unei strategii pana la alegeri. Gherasim a explicat ca exista o nemultumire in PDL, in special in teritoriu, in randul primarilor, din cauza banilor primiti la echilibrarea bugetelor locale. 'Astfel, banii au fost impartiti discretionar, iar primarii nostri nu au avut bani sa-si indepli­neasca obiectivele.

Primarii PDL asteptau o ofensiva din partea Guvernului sa acopere aceasta nedreptate prin fondul de rezerva si acest lucru nu s-a intamplat', a adaugat deputatul PDL. El a mai spus ca ne­multumirea primarilor s-a extins si la unii parlamentari. 'O schimbare mai profunda ar fi necesara la partid si la Guvern', a afirmat Vasile Gherasim, adaugand ca este necesara intrunirea mai larga a conducerii partidului, la nivelul Consiliului Director, care sa stabileasca o 'foaie de parcurs cu toate problemele luate in calcul pentru intrega perioada pana la alegeri'.

×